Odgovor na pitanje zašto u novogodišnjoj noći nosimo crveno donje rublje dat će dr. sc. Romana Lekić koja će u okviru predavanja 30. ožujka održati i zanimljivu interaktivnu radionicu.16194955_1090437524418910_2357330287280279573_n

430x320-1204-bernays-na-danima-komunikacija-dinamicno-predavanje-o-temi-komunikacije-bojama

Cilj predavanja pod nazivom „Zašto u novogodišnjoj noći nosimo crvene gaćice – vibracija boja u komunikacijskom procesu“ je razumijevanje korištenja boja u komunikaciji i shvaćanje kulturoloških značenja boja kao bitnog i neodvojivog dijela svakodnevne komunikacije. Boje su sveprisutne u komunikaciji oko nas, a o čemu svjedoči i jedan od svadbenih običaja iz Međimurja – crvene vjenčane haljine kao dio tradicijskog ruha, a za koje se vjerovalo da štite od zlih sila.

Upotreba boja kao komunikacijskog sredstva u različitim komunikacijskim vještinama, s naglaskom na upravljanje doživljajem, sve više se očituje u industriji slobodnog vremena i zabave. Svaka boja ima svoju vibraciju, a prema tome svakoj boji pripada i određeni ritam. Ovakva znanja možemo aktivno primijeniti u industriji slobodnog vremena i zabave, moguće je primijeniti u animaciji, dizajnu, turizmu te upravljanju doživljajem kod organizacije festivala, događaja, i sličnome.

„Uz pet fizičkih čula kojih smo aktivno svjesni, još je jedno čulo – čulo emocija. Upravo su boje te koje uvelike utječu na naše emocije, baš kao što i naše emocije utječu na naš odabir boja. To je posebice izraženo prilikom donošenja odluka o tome koji proizvod ćemo kupiti, koju odjeću ćemo nositi u određenoj prilici ili kako ćemo urediti poslovni prostor kako bismo bolje prodali naš proizvod.“, ističe dr. sc. Romana Lekić, Bernaysova pomoćnica dekana.

Odgovore na ova, ali i slična pitanja poput „Kako naš proizvod učiniti prepoznatljivim i primamljivim na polici?“ ili „Kako će naša knjiga biti najuočljivija u izlogu?“, potražite na Bernaysovoj radionici na Danima komunikacija u Rovinju koja će se održati u Dvorani B dizajn-hotela Lone 30. ožujka s početkom u 15:30 sati. Vidimo se u Rovinju!

 

 

Podijeli objavu
Prethodni članakNezaslužena sudbina Hrvatskih studija
Sljedeći članakU petak na Hrvatskoj radioteleviziji izravan prijenos dodjele nagrade Večernjakova ruža
Edward Bernays
Edward Bernays prva Visoka škola za komunikacijski menadžment privatna je visokoobrazovna institucija koja prva u Hrvatskoj i regiji izvodi cjelovito specijalizirano obrazovanje na području komunikacijskog menadžmenta i odnosa s javnošću. U trenutku kada na tržištima regije nedostaje kvalitetno educiranih stručnjaka za odnose s javnošću, a brojna istraživanja ovu struku svrstavaju na vrh lista poželjnih zanimanja, Bernays prvi u regiji potpuno integrira komunikacijske studije i do zadnjeg detalja prilagođava ih stvarnim potrebama tržišta odnosa s javnošću. Na ovaj način studentima iz Hrvatske, ali i cijele regije, dostupno je obrazovanje koje zadovoljava najviše obrazovne i stručne standarde te studentima osigurava europsku diplomu koja je garancija obrazovanja prema vrhunskom programu za komunikacijski menadžment.