Hrvatska radiotelevizija (HRT) raspisala je novi javni poziv za nabavu gotovih djela (licencija) od neovisnih proizvođača audiovizualnih djela.

Riječ je o zakonskoj obvezi prema kojoj je javni medijski servis obvezan osigurati najmanje 15 % svojega godišnjeg programskog proračuna za nabavu europskih djela neovisnih proizvođača od čega polovina sredstava mora biti namijenjena za djela proizvedena izvorno na hrvatskome jeziku.

Svi koji zadovoljavaju status neovisnoga proizvođača audiovizualnih djela prema članku 43. Zakona o elektroničkim medijima svoje ponude programskih sadržaja mogu dostaviti isključivo elektroničkim putem s pomoću sustava e-ponuda programskih sadržaja. Podrobniji podatci o sustavu e-ponuda programskih sadržaja, načinu registracije, uvjetima i načinu dostavljanja te sadržaju ponuda dostupni su na mrežnim stranicama Hrvatske radiotelevizije, na kojima je objavljen i javni poziv za 2017. godinu.

Javni poziv za nabavu djela po članku 11. Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji otvoren je do 9. srpnja 2017. godine.

hrt Foto: Patrik Macek/Pixsell

Podijeli objavu
Prethodni članakNovinarske teške boje
Sljedeći članakHND poziva sve novinare da bojkotiraju Mamićeve konferencije
Komunikacije HRT-a
Radna jedinica Komunikacije Hrvatske radiotelevizije zadužena je za upravljanje unutrašnjom i vanjskom komunikacijom, komunikacijom sa strateškim dionicima te organizacijom i provedbom komunikacijskih, protokolnih i društveno odgovornih projekata Hrvatske radiotelevizije. Radna jedinica Komunikacije sastoji se od triju služba: Službe za unutrašnje komunikacije, Službe za vanjske komunikacije i Službe za promociju programskih sadržaja. U okviru Radne jedinice Komunikacije djeluje i Kontaktni centar Hrvatske radiotelevizije. Više možete pročitati na: komunikacije hrvatske radiotelevizije.