Hrvatska radiotelevizija (HRT) u ponedjeljak 13. studenoga na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) s početkom u 20.05 izravno prenosi dodjelu gospodarstvenih nagrada Zlatna kuna. Nagrade najboljim hrvatskim tvrtkama i gospodarstvenicima po izboru Hrvatske gospodarske komore (HGK) ove će se godine dodijeliti u Nacionalnoj i sveučilišnoj  knjižnici (NSK) u Zagrebu odakle će kamere Hrvatske radiotelevizije pratiti taj događaj u trajanju od 55 minuta. Voditelji su prijenosa poznata HRT-ova lica Mislav Togonal i Jelena Pajić, a urednica je prijenosa Zvjezdana Heina, koja će se uoči prijenosa također uključiti u središnji Dnevnik Hrvatske radiotelevizije te najaviti taj važan događaj.

Plakete Zlatna kuna dodjeljuju se najuspješnijim velikim, srednjim i malim trgovačkim društvima za ostvarene poslovne rezultate u prethodnoj godini. To se priznanje dodjeljuje od 1993. godine otkad je postalo simbolom uspješnosti i kvalitete u poslovanju. Zlatna kuna ove će se godine dodijeliti i najboljoj banci, osiguravajućemu društvu  i inovativnoj tvrtki te za životno djelo, prvi put će se nagraditi i najbolja razvojna tvrtka, a posebno priznanje dodijelit će se za promicanje domaćega gospodarstva.

Svečanoj dodjeli plaketa Zlatna kuna nazočit će predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković te brojni gospodarstvenici.