Dvjema udrugama po 30.000 kuna i besplatna potpora

U petak, 25. svibnja u prostoru Hrvatske udruge za odnose s javnošću održana je dodjela nagrada u sklopu Javnog poziva „Komunikacijska podrška društveno korisnim programima udruga“. Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u suradnji s Hrvatskom udrugom za odnose s javnošću već treću godinu provodi ovaj Javni poziv kako bi udruge uz financijsku potporu te pro bono podršku agencija za odnose s javnošću uspješno promovirale društveno korisne projekte i pozitivan doprinos civilnoga društva u razvoju kulture solidarnosti.

Ove godine u suradnji s  s agencijama za odnose s javnošću Abeceda komunikacije i Mediahint dvije udruge dobit će stručnu komunikacijsku podršku te financijsku potporu u iznosu od 30.000 kuna, a u provedbi projekata sudjelovat će i studenti odnosa s javnošću.

Nagrade su dodijeljene projektima koji su u sklopu Javnog poziva izabrani kao najbolji i to:

  1. Centru za nestalu i zlostavljanu djecu (Osijek), projekt: Klik vrijedan sigurnosti
  2. Udruzi žena oboljelih i liječenih od raka „Sve za nju“ (Zagreb), projekt: Ružičasti listopad

Na dodjeli nagrada, Vesna Lendić Kasalo, zamjenica ravnateljice Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske naglasila je da udruge u svojim lokalnim sredinama provode brojne korisne projekte i programe koji nažalost zbog manjka kapaciteta i znanja za promociju odnosno komuniciranje s javnošću ostaju skriveni od očiju javnosti, dok je Dijana Vetturelli, članica Upravnog odbora Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ) naglasila da su ovakvi društveno korisni projektni izuzetno bitni i da HUOJ nastavlja provoditi ovaj Javni poziv te da je zainteresiran i za njegovo širenje.
Marina Bolanča iz Abeceda komunikacija i Blanka Tomašić iz Mediahinta, agencija koje će zajedno s udrugama provoditi projekte istaknule su važnost sinergije civilnog i privatnog sektora u promociji društveno korisnih programa te promociji društveno odgovornog poslovanja.

Predstavljeni su i dobitni projekti: Udruga žena oboljelih i liječenih od raka „Sve za nju“ će u sklopu projekta Ružičasti listopad u 20 manjih mjesta diljem Hrvatske, u suradnji sa srednjim školama, podizati svijest o važnosti redovitih pregleda žena i ranog otkrivanja raka dojke i raka vrata maternice.

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu će projektom Klik vrijedan sigurnosti povećati razinu svijesti djece i odraslih o važnosti sigurnog korištenja interneta i važnosti sigurnog korištenja interneta i utjecaju digitalnih tehnologija na razvoj djece i mladih.

Podijeli objavu
Prethodni članakOpća uredba o zaštiti osobnih podataka i njezino značenje za pružatelje medijskih usluga
Sljedeći članakOdržan 47. sastanak EPRA-e u Luxembourgu
HUOJ
HUOJ je strukovna udruga i okuplja djelatnike koji se bave poslovima vezanim za odnose s javnošću radi unapređenja struke kao i zaštite njihovih interesa kroz različite djelatnosti predviđene Statutom udruge. Udruga radi na obrazovanju i stručnom usavršavanju članova, organizira godišnje konferencije za odnose s javnošću, radionice i stručne rasprave i dodjeljuje godišnju strukovnu nagradu Grand PRix. HUOJ je 2007. pokrenuo stručnu biblioteku „PRint“ (PR international) u kojoj je dosad objavljeno 11 stručnih knjiga i priručnika - prijevoda eminentnih svjetskih i djela naših autora. Rad udruge organiziran je prema sekcijama (Sekcija za javni sektor i nevladine udruge, Sekcija za DOP, Sekcija za korporativne komunikacije, Studentska sekcija), radnim grupama (Radna grupa za digitalne komunikacije, Radna grupa za obrazovanje u OSJ HUOJ edu, Radna grupa za HUOJ certificiranje, Radna grupa za istraživanje stanja u struci) te lokalno po podružnicama HUOJ-a ( Dalmatinska podružnica, Dubrovačka podružnica, Primorsko-istarska podružnica, Podružnica središnje Hrvatske, Slavonska podružnica) Više možete pročitati na: huoj.hr.