Foto: Pixsell

Komuniciranje u krizi ključan je faktor uspješnog rješavanja krize. Toga je očito svjesna i nova, privremena uprava Agrokora.

Iz provjerenih izvora doznali smo kako je Antonio Alvarez III odmah pri dolasku na čelnu poziciju Agrokora zatražio angažiranje najboljih stručnjaka za krizno komuniciranje. Stoga ne čudi pojavljivanje Krešimira Macana i Nikole Jelića na konferenciji za medije zajedno s novom glasnogovornicom, Ivonom Janjić koja je tu dužnost preuzela nakon devet godina rada u Konzumu na raznim rukovodećim funkcijama.

Iz Agrokora su potvrdili angažiranje dviju agencija.

– Uobičajeno je u ovakvim situacijama angažirati PR agencije koje mogu dati vanjski pogled na situaciju, a sve s ciljem da se cijeli proces strukturiranja otvoreno i transparentno komunicira jer što je bolja komunikacija, veća je podrška svih dionika.

Sad već bivša uprava Agrokora od izbivanja krize zanemarila je komuniciranje s javnostima, oglašavali su se isključivo šturim priopćenjima, a vlasnik koncerna Ivica Todorić ni jednom nije izašao pred novinare. Antonio Alvarez III u svom prvom pojavljivanju pred medijima dao je do znanja da je komunikacija s javnosti na prvom mjestu, a angažiranje Krešimira Macana i Nikole Jelića samo je potvrda.

Krešimir Macan stručnjak je za odnose s javnostima, a specijaliziran je upravo za krizno te strateško komuniciranje. Od 1997. vodi svoju PR agenciju Manjgura. Krajem 1998. na HRT-u postaje prvi direktor komunikacija i glasnogovornik. 2003. imenovan je savjetnikom Predsjednika Vlade RH za komunikacije s ciljem unapređivanja vladinih komunikacija s javnostima. Na mjestu izvršnog direktora Madison Consultinga, hrvatske agencije za odnose s javnostima bio je od 2004. do 2008. Tijekom domovinskog rata 1991. obnašao je dužnost tajnika Ministarstva informiranja RH i kasnije načelnika Odjela za informiranje MVP-a.

Nikola Jelić svoj put je započeo kao novinar u Slobodnoj Dalmaciji, Novom Listu te u Jutarnjem listu u kojem je bio od njegovog osnutka. U međuvremenu je prešao u Globus da bi se ponovno nakon toga vratio u Jutarnji. U proljeće 2014. preuzeo je mjesto glasnogovornika Vlade u mandatu Zorana Milanovića. Posljednjih desetak dana i službeno je ušao u PR vode. Zaposlio se u agenciji Millenium promocija.

 

 

Podijeli objavu
Prethodni članakIvona Janjić izabrana za glasnogovornicu Agrokora
Sljedeći članakUručena priznanja PRO.PR AWARDS dobitnicama iz Hrvatske
Luka Šipić
PRglas – dopisnik Luka student je treće godine Studija odnosa s javnošću i studija medija na Veleučilištu Vern'. Rad u medijima započeo je kao sportski novinar na portalu Brodarica.net, da bi potom na Narodnom radiju završio praksu na poziciji radijskog producenta. Nakon odrađene prakse, radio je kao sportski novinar na portalu Index.hr. Iako je u početku bilo izgledno da će se baviti novinarstvom, odlučio je napraviti iskorak te je upisao Studij odnosa s javnošću i studij medija kako bi u potpunosti iskoristio svoj potencijal, što se kasnije pokazalo ispravnom odlukom. Sudjelovao je u globalnom natjecanju Hult Prize Challenge 2016., a u regionalnom je finalu u Dubaiju, zajedno sa svojim timom, predstavljao društveno-poduzetničku ideju na temu „Crowded urban spaces“. 2017. godine izabran je za Campus Directora na Veleučilištu Vern'. Potom je postao community manager za Booze&Blues bar. Iako je tek bio na prvoj godini, odlučio je potražiti praksu u PR sektoru te je proveo dva mjeseca na stručnoj praksi u agenciji Media Val. Zanima ga interno i krizno komuniciranje, sportski PR te marketing. U budućnosti mu je cilj usavršavanje komunikacijskih i prezentacijskih vještina irazvoj napodručju odnosa s javnošću.