Hrvatsko novinarsko društvo, u želji da olakša traženje poslova i profesionalnih angažmana svojim članovima, otvorilo je posebnu rubriku na službenoj stranici HND-a pod nazivom Burza poslova.

Burza poslova sadrži dnevno ažuriranu ponudu raznih vrsta poslova i angažmana za novinare, tehničko i kreativno osoblje u medijima, preuzetu iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te ostalih javno dostupnih izvora.

HND poziva sve medijske poslodavce da oglase za posao, osim na uobičajene adrese, šalju i na adresu web@hnd.hr, kako bi Burza poslova postala središnje mjesto za lakšu i stručniju razmjenu poslova u sektoru medija.

Također, u rubrici se nalazi Burza fiksera, u kojoj se nalazi ponuda usluga asistiranja stranim novinarskim ekipama. U burzu fiksera se mogu prijaviti samo članovi HND-a, a uvjet za prijavu je poznavanje uvjeta rada ‘fiksera’ i znanje najmanje jednog svjetskog jezika. Članovi koji se žele uključiti u Bazu fiksera, moraju poslati osnovne podatke te životopise na hrvatskom i jezicima kojima se služe za asistenciju na adresu translator@hnd.hr.

Burza poslova u potpunosti je besplatna.

Podijeli objavu
Prethodni članakVečeras posebno izdanje emisije Otvoreno posvećeno javnoj raspravi o programskim obvezama Hrvatske radiotelevizije
Sljedeći članakPR/Mediji clipping – pregled tjednih događanja 2. 6. 2017.
HND
Hrvatsko novinarsko društvo utemeljeno je 18. prosinca 1910. godine, član je Međunarodne federacije novinara (IFJ) i broji preko tri tisuće članova. Ciljevi Hrvatskog novinarskog društva su: a) ostvarivanje profesionalnih interesa, etičnosti i slobode javnog izražavanja; b) promicanje Ustavom zajamčenih prava javnosti da bude izviještena o svim zbivanjima u društvu, te prava svake osobe na slobodu izražavanja, mišljenja i dostupnost svim javnim glasilima; c) čuvanje ugleda i dostojanstva profesije, d) zaštita novinara od samovolje izdavača i sprečavanje monopola; e) materijalna i socijalna zaštita novinara. Skupština je najviše tijelo upravljanja HND-om, koja bira predsjednika, Izvršni odbor, Nadzorni odbor, Vijeće časti i dio članova Upravnog odbora Fonda solidarnosti. Više možete pročitati na: www.hnd.hr//