Ambasadori inicijative “eSkills for Jobs”uz podršku brojnih strukovnih udruga,

upućuju sljedeće pismo budućoj predsjednici ili predsjedniku Vlade Republike Hrvatske
o nužnosti brzih promjena u informatičkom obrazovanju mladih.

Želite li se pridružiti potpisnicima ovog pisma i tako podržati ovu inicijativu,
to možete učiniti ispunjavanjem obrasca u nastavku.

Hvala vam na podršci!

Poštovani,

Trenutni raskorak u potrebama i stupnju obrazovanja po pitanju digitalnih vještina na tržištu rada te svjesnost da će isti postati sve veći i važniji, motivirao je grupu pojedinaca, udruga i inicijativa koje su se povezale kako bi skrenule pozornost na hitno potrebne akcije.

Zbog toga su Ambasadori inicijative “eSkills for Jobs”, uz podršku brojnih strukovnih udruga, uputili otvoreno pismo budućoj predsjednici ili predsjedniku Vlade Republike Hrvatske o nužnosti brzih promjena u informatičkom obrazovanju mladih te javno pozvali građane da svojim potpisom podrže inicijativu i pozovu na hitnu akciju – izmjenu programa informatike u osnovnim školama.

U otvorenom pismu stavljen je naglasak na činjenicu kako nezaustavljivi razvoj tehnologije već sada intenzivno utječe, kako na globalnu ekonomiju, tako i na naše društvo u cjelini. Poslodavci, roditelji i odgovorni građani smatraju da Hrvatska nije spremna za ove promjene te zato pozivaju na hitnu akciju! Unaprjeđenje obrazovanja u području STEM-a (Science Technology Engineering Mathematics) je globalni imperativ. Širom svijeta pokreću se akcije kojima se mladima nastoje pružiti upravo one vještine kojima će razumijevati i graditi svijet budućnosti, bitno različit od onoga danas. Cjeloviti tekst pisma možete pronaći na stranicamawww.eskills.hr/otvoreno-pismo/.

Samo u posljednja tri dana obratili su nam se brojni klubovi, udruženja, tvrtke, nastavnici i pojedinci koji već rade sjajne projekte i voljni su pomoći. Želimo vjerovati da se uz malo dobre volje od strane obrazovnog sustava, može napraviti jako puno za budućnost hrvatske djece i napredak hrvatskog gospodarstva.

Ujedno, ovim putem pozivamo sve zainteresirane građane da se pridruže inicijativi i podrže ovu akciju svojim potpisom na web stranici „eSkills for Jobs“: www.eskills.hr/otvoreno-pismo/

U prvih dva dana, koliko je inicijativa javno dostupna na web stranicama, potpisalo ju je i podržalo više od 1.700 građana.

Pridružite nam se i vi!

otvoreno pismo

KLIKNI I SAZNAJ ŠTO AMBASADORI INICIJATIVE KAŽU…

Iva-Sulentic-180x180 OLYMPUS DIGITAL CAMERA Toni-Milun-80x80 OLYMPUS DIGITAL CAMERA