20. svibnja u Osijeku je počela 18. konferencija HUOJ-a pod nazivom „Punoljetni smo!“. Predavanja i radionice se održavaju u dvoranama Poljoprivrednog fakulteta Osijek, a konferenciju su otvorili predsjednica HUOJ-a Aleksandra Kolarić, zamjenik gradonačelnika Osijeka Vladimir Ham i Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić.

—————

Prvo predavanje održao je Craig Spence, direktor za medije i komunikacije Međunarodnog paraolimpijskog odbora. Stephen Waddington, partner globalne tvrtke za odnose s javnošću Ketchum zatvorio je prvi dan konferencije predavanjem na temu „Budućnost odnosa s javnošću – od odnosa s medijima do društvene organizacije“.

Posljednji dan konferencije obilježit će predavanje Sarah Hall, buduće predsjednice CIPR-a (The Chartered Institute of Public Relations) i vlasnice agencije Sarah Hall Consulting te dobitnice „Sir Stephen Tallent“ medalje 2014. za iznimno postignuće u odnosima s javnošću. Tema njezinog predavanja je „Obrana vrijednosti odnosa s javnošću i prilika stručnjaka za OSJ za pokazivanjem svojih vrijednosti”.

Također, Jürgen H. Gangoly, potpredsjednik Austrijske udruge za odnose s javnošću (PRVA), član odbora Organizacije za međunarodne komunikacije i savjetovanje (ICCO) i Centra za održivost Austrije održat će predavanje u kojem će se fokusirati na etička pitanja i razvoj u agencijama za odnose s javnošću u vremenu lažnih vijesti, društvenih mreža i krize tradicionalnih medija i institucija.

HUOJ-eva konferencija najznačajniji je godišnji skup stručnjaka za odnose s javnošću privatnog, javnog i nevladinog sektora i agencija iz Hrvatske, ali i inozemstva. Konferencija je odlična prilika svima koji rade u odnosima s javnošću ili koriste usluge stručnjaka za odnose s javnošću da se, kroz predavanja i radionice uglednih domaćih i stranih stručnjaka, informiraju o novim trendovima u struci.

—————-

17634348_10156041545599899_2193023050673614899_n

Podijeli objavu
Prethodni članakPR/Mediji clipping – pregled tjednih događanja 21. 4. 2017.
Sljedeći članakOblikovanjem komunikacijske strategije gradi se uspješna poslovna priča
Luka Šipić
PRglas - dopisnik Luka je student druge godine Studija odnosa s javnošću i studija medija na Veleučilištu Vern'. Prva radna iskustva stekao je kao predsjednik Udruge Splite moj koja se bavila promocijom mladih neafirmiranih umjetnika. Specijalizirao se za event menadžment da bi potom počeo raditi kao sportski novinar za nekoliko portala. Na Narodnom Radiju prošao je praksu kao radijski producent, a onda je počeo raditi na portalu Index.hr kao sportski novinar. Nakon što je upisao fakultet postao je Community Manager za Booze&Blues bar Zagreb, a nakon pet mjeseci odlučio je već na prvoj godini studija potražiti praksu te je tako proveo dva mjeseca u agenciji Media Val. Na prvoj godini fakulteta imao je priliku sudjelovati u najvećem studentskom natjecanju Hult Prize Challenge, gdje je zajedno sa svojim timom u regionalnom finalu u Dubaiu predstavljao društveno poduzetničku ideju. Potom je izabran za Campus directora te je na Veleučilištu Vern' organizirao natjecanje na kojem se sudjelovalo 11 timova. Zanima ga krizno komuniciranje, a posebnu ljubav gaji i prema marketingu.