20. svibnja u Osijeku je počela 18. konferencija HUOJ-a pod nazivom „Punoljetni smo!“. Predavanja i radionice se održavaju u dvoranama Poljoprivrednog fakulteta Osijek, a konferenciju su otvorili predsjednica HUOJ-a Aleksandra Kolarić, zamjenik gradonačelnika Osijeka Vladimir Ham i Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić.

—————

Prvo predavanje održao je Craig Spence, direktor za medije i komunikacije Međunarodnog paraolimpijskog odbora. Stephen Waddington, partner globalne tvrtke za odnose s javnošću Ketchum zatvorio je prvi dan konferencije predavanjem na temu „Budućnost odnosa s javnošću – od odnosa s medijima do društvene organizacije“.

Posljednji dan konferencije obilježit će predavanje Sarah Hall, buduće predsjednice CIPR-a (The Chartered Institute of Public Relations) i vlasnice agencije Sarah Hall Consulting te dobitnice „Sir Stephen Tallent“ medalje 2014. za iznimno postignuće u odnosima s javnošću. Tema njezinog predavanja je „Obrana vrijednosti odnosa s javnošću i prilika stručnjaka za OSJ za pokazivanjem svojih vrijednosti”.

Također, Jürgen H. Gangoly, potpredsjednik Austrijske udruge za odnose s javnošću (PRVA), član odbora Organizacije za međunarodne komunikacije i savjetovanje (ICCO) i Centra za održivost Austrije održat će predavanje u kojem će se fokusirati na etička pitanja i razvoj u agencijama za odnose s javnošću u vremenu lažnih vijesti, društvenih mreža i krize tradicionalnih medija i institucija.

HUOJ-eva konferencija najznačajniji je godišnji skup stručnjaka za odnose s javnošću privatnog, javnog i nevladinog sektora i agencija iz Hrvatske, ali i inozemstva. Konferencija je odlična prilika svima koji rade u odnosima s javnošću ili koriste usluge stručnjaka za odnose s javnošću da se, kroz predavanja i radionice uglednih domaćih i stranih stručnjaka, informiraju o novim trendovima u struci.

—————-

17634348_10156041545599899_2193023050673614899_n

Podijeli objavu
Prethodni članakPR/Mediji clipping – pregled tjednih događanja 21. 4. 2017.
Sljedeći članakOblikovanjem komunikacijske strategije gradi se uspješna poslovna priča
Luka Šipić
PRglas - dopisnik Luka je student treće godine Studija odnosa s javnošću i studija medija na Veleučilištu Vern'. Rad u medijima je započeo kao sportski novinar na portalu Brodarica.net da bi potom na Narodnom Radiju završio praksu na poziciji radijskog producenta. Nakon odrađene prakse radio je kao sportski novinar na portalu Index.hr. Iako je u početku bilo izgledno da će se baviti novinarstvom, odlučio je napraviti iskorak te je upisao Studij odnosa s javnošću i studij medija kako bi u potpunosti iskoristio svoj potencijal, što se kasnije pokazalo kao ispravna odluka. Sudjelovao je u globalnom natjecanju Hult Prize Challenge 2016., a u regionalnom finalu u Dubaiu je zajedno sa svojim timom predstavljao društveno poduzetničku ideju na temu „Crowded urban spaces“. 2017. godine je izabran za Campus Directora na Veleučilištu Vern'. Potom je postao Community Manager za Booze&Blues bar. Iako je tek bio na prvoj godini, odlučio je potražiti praksu u PR sektoru te je proveo dva mjeseca na stručnoj praksi u agenciji Media Val. Zanima ga interno i krizno komuniciranje, sportski PR te marketing. U budućnosti mu je cilj usavršavanje komunikacijskih i prezentacijskih vještina te razvoj u području odnosa s javnostima.