Priznati znanstvenici i stručnjaci obilježili prvi dan Communication Management Foruma 2017

Bernaysova međunarodna znanstvena konferencija održana o temi „Living in crisis mode: Time to reconsider definition, meaning and practice?“ i ove je godine okupila 200 sudionika.

Communication Management Forum 2017 otvorio je predsjednik Upravnog vijeća Bernaysa Mario Petrović koji je istaknuo kako se Bernays 2015., organiziravši svoju prvu međunarodnu znanstvenu konferenciju, pozicionirao kao obrazovna vertikala u odnosima s javnošću i komunikacijskom menadžmentu te kako je vrijeme za pomicanje granica u novim granama znanosti. Ovogodišnji Forum podržali su i pomoćnik ministra znanosti doc. dr. sc. Tomislav Sokol te pomoćnica ravnateljice Agencije za znanost i visoko obrazovanje mr. sc. Sandra Bezjak koji su pozdravili održavanje znanstvenih skupova ove vrste i Bernaysov doprinos informacijsko-komunikacijskim znanostima. Dekan Bernaysa dr. sc. Damir Jugo u svom je govoru naglasio odgovornost koju Bernays u ovom trenutku ima, ne samo kao visokoobrazovna institucija koja obrazuje buduće komunikacijske stručnjake, već i kao znanstvena institucija.

Prvi dan Communication Management Foruma 2017 obilježila su izlaganja iskusnih stručnjaka iz odnosa s javnošću i krizne komunikacije izv. prof. dr. sc. Piet Verhoeven i prof. dr. sc. Ana Tkalac Verčić te okrugli stol o temi „Reflection of a Crisis Situation on the Image of a Touristic Destination“. Izv. prof dr. sc. Verhoeven u svom izlaganju istaknuo je kako u kriznim situacijama interes medija naglo raste, no kriza, ovisno o tome kako joj organizacija pristupa, istovremeno može biti i prilika. Prof. dr. sc. Tkalac Verčič istaknula je kako je kriza u vremenu u kojem živimo postala „normalna pojava“, a svoju je tvrdnju potkrijepila na primjerima recentnih događanja u Hrvatskoj. Napomenula je kako u Hrvatskoj u velikoj mjeri u trenucima krize informacije prenose glasnogovornici, a to bi zapravo trebali biti čelne osobe organizacije.

Uz ključne govornike, na okruglom stolu sudjelovali su i dr. sc. Katarina Miličević te dr. sc. G.L.A. van der Meer, a raspravu su moderirali dr. sc. Romana Lekić i Ivan Pakozdi, dipl. nov. Dr. sc. Miličević s Instituta za turizam naglasila je kako Hrvatska ima imidž sigurne zemlje te kako veliki utjecaj društvenih mreža i adekvatnost izbora različitih kanala otvara mogućnost komunikacije „svega onoga što želimo“. Govoreći o imidžu Hrvatske, dr. sc. Miličević je spomenula i istraživanje koje je provela sa svojim timom, a u okviru kojega je analizom 28 000 članaka utvrđeno kako nas skandinavske zemlje i dalje povezuju s ratnim razdobljem. Dr. sc. van der Meer je na primjeru poplava u Nizozemskoj istaknuo kako bi zemlje u razdoblju krize trebale djelovati kao organizacije te kako je u kriznim situacijama vezanim za zemlje uvijek preporučljivo naglasiti pozitivne aspekte.

Kao jedino visoko učilište u Hrvatskoj koje pruža cjelovito obrazovanje iz odnosa s javnošću i komunikacijskog menadžmenta, organizacijom sad već tradicionalnog znanstvenog skupa, Bernays nastoji doprinijeti daljnjem razvoju informacijsko-komunikacijskih znanosti. Uz najnovija istraživanja iz odnosa s javnošću i komunikacijskog menadžmenta, Communication Management Forum 2017 donosi i rezultate zanimljivih istraživanja provedenih u području marketinga, medija, politologije i srodnih disciplina, a vrijednost projekta prepoznali su i podržali Atlantic Grupa, Lider, Turistička zajednica Zagrebačke županije, Blitz-CineStar, Hrvatska turistička zajednica, Millenium promocija (MPR+), Magis tim te Catering Kvatrić.

Podijeli objavu
Prethodni članakMuke po AVE-u i DOP-u
Sljedeći članakPR/Mediji clipping – pregled tjednih događanja 12. 5. 2017.
Edward Bernays
Edward Bernays prva Visoka škola za komunikacijski menadžment privatna je visokoobrazovna institucija koja prva u Hrvatskoj i regiji izvodi cjelovito specijalizirano obrazovanje na području komunikacijskog menadžmenta i odnosa s javnošću. U trenutku kada na tržištima regije nedostaje kvalitetno educiranih stručnjaka za odnose s javnošću, a brojna istraživanja ovu struku svrstavaju na vrh lista poželjnih zanimanja, Bernays prvi u regiji potpuno integrira komunikacijske studije i do zadnjeg detalja prilagođava ih stvarnim potrebama tržišta odnosa s javnošću. Na ovaj način studentima iz Hrvatske, ali i cijele regije, dostupno je obrazovanje koje zadovoljava najviše obrazovne i stručne standarde te studentima osigurava europsku diplomu koja je garancija obrazovanja prema vrhunskom programu za komunikacijski menadžment.