Maja Gradišar Perotić, predsjednica, starija savjetnica u agenciji Media Val

Maja je starija savjetnica u agenciji Media Val, specijaliziranoj za komunikacijski menadžment, u kojoj radi od 2007. godine. U dosadašnjem radu s najvećim multinacionalnim i domaćim tvrtkama, među kojima su i Coca-Cola, PLIVA, INA, Philips i druge, stekla je iskustvo u brojnim industrijama i različitim područjima odnosa s javnošću, a mnogi projekti kojima je upravljala dobitnici su značajnih međunarodnih i domaćih nagrada. Osim s korporativnim sektorom, aktivno surađuje i s udrugama civilnog društva na brojnim društveno korisnim inicijativama. U agenciji Media Val zadužena je i za upravljanje internim komunikacijama, organizaciju studentske prakse i selekciju novih zaposlenika, a u Hrvatskoj udruzi za odnose s javnošću aktivno je sudjelovala i u radu Sekcije za društveno odgovorno poslovanje i vodila radionice o postupku prijave za godišnju nagradu Grand PRix.

doc. dr. sc. Damir Jugo, zamjenik predsjednice, dekan Edward Bernays Visoke škola za komunikacijski menadžment

Dekan je Edward Bernays Visoke škole od njezinog osnivanja 2013. godine. Autor je knjiga Menadžment kriznog komuniciranja (Školska knjiga, 2017.) te Strategije odnosa s javnošću (Profil knjiga, 2012.) te više od 20 znanstvenih radova iz područja komunikacijskog menadžmenta, odnosa s javnošću i upravljanja reputacijom. Predsjednik programskog odbora međunarodne znanstvene konferencije Communication Management Forum. Dugi niz godina surađuje s velikim tvrtkama, državnim institucijama, političkim strankama i pojedincima na projektima strateškog i kriznog komuniciranja te političke analitike. Do 2013. godine bio je izvršni direktor i član Uprave vodeće hrvatske agencije za odnose s javnošću MPR+ s kojom od 2017. godine surađuje na projektima strateškog i kriznog komuniciranja. Predavač je na Odjelu za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku, Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru te na poslijediplomskom specijalističkom studiju „Odnosi s javnošću“ Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu. Gostujući je predavač na doktorskom studiju „Komunikologija“ Sveučilišta Josip Juraj Strossmayer u Osijeku.

Članovi žirija:

Davor Denkovski, CSOJ, Grad Zagreb

Davor Denkovski je diplomirani politolog koji se odnosima s javnošću, s malim prekidima bavi posljednjih 15 godina. Nakon 15 godina provedenih u Ministarstvu obrane i Glavnom stožeru hrvatske vojske na raznim dužnostima, kratko radi u odnosima s javnošću SDP-a, nakon čega prelazi u Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport na mjesto glasnogovornika Ureda. Posljednjih 8 godina radi kao viši stručni savjetnik gradonačelnika Grada Zagreba za medije.
Davor je i certificirani stručnjak za odnose s javnošću te vrlo aktivan član Hrvatske udruge za odnose s javnošću ( HUOJ).
Osim aktivnosti u radu Udruge, aktivan je i u  sportu, pa je tako donedavno bio predsjednik Zagrebačkog biatlon saveza, a u ovom trenutku je član Izvršnog odbora i povjerenik za informiranje Hrvatskog biatlon saveza.
Od 2017. godine certificirani je stručnjak za odnose s javnošću (CSOJ).

Ivona Devčić Ivičić, voditeljica PR-a i korporativnih komunikacija, Nova TV

Završila je studij komunikologije te poslijediplomski studij iz znanosti javnih i internacionalnih komunikacija na fakultetu ‘Universita Cattolica del Sacro Cuore’ u Milanu. Radila je u Službi za odnose s javnošću Hrvatske gospodarske komore. Surađivala je na kolegiju PR i novi mediji na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Radila je kao PR menadžer u Blitz film i video distribuciji, gdje je vodila odnose s javnošću Blitza i CineStara. Na toj radnoj poziciji imala je priliku raditi na jednom od najvećih filmskih događaja na ovim prostorima – promociji filma ‘U zemlji krvi i meda’ u okviru kojeg je bila zadužena za cjelokupni PR (nacionalni i internacionalni) dolaska redateljice i scenaristice filma Angeline Jolie u Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. Danas je zaposlena kao voditeljica korporativnih komunikacija I PR-a u vodećoj medijskoj grupaciji u RH- Novoj TV. Upravlja svim PR aktivnostima proizvoda i lica Nova TV grupe , a uloga joj je savjetovati izvršni menadžment i produkciju za pitanja vezana uz odnose s javnošću.

Sanja Gržetić, voditeljica odjela za korporativne komunikacije i marketing, GRAWE Hrvatska d.d.

Sanja ima višegodišnje  iskustvo u poslovima marketinga, korporativnih komunikacija i odnosa s javnošću koje je stekla radeći u advertising agenciji DDB Zagreb na pozicijama Account manager i Account Director, kao savjetnica u konzultantskoj kući Hauska i Partner te na trenutnoj poziciji voditeljice odjela za korporativne komunikacije i marketing u osiguravajućem društvu GRAWE.
U ovih 9 godina u osiguravateljnoj industriji, odgovorna je za strateško komuniciranje, planiranje i upravljanje projektima, event menadžment, internu komunikaciju, razvoj i upravljanje strategijom društvenih mreža, upravljanje reputacijom, društveno odgovorno poslovanje, razvoj i provedbu strategije brenda i integrirane marketinške komunikacije.  Idejna je začetnica projekta PoKRENI koji je 2015-te i 2017-te osvojio prestižnu nagradu SPORTO za najbolji sponzorski projekt u Hrvatskoj te bio nominiran za ESA Excellence Award „Best of Europe“ za najbolji sponzorski projekt u Europi.

doc. dr. sc. Hrvoje Jakopović, Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu

Hrvoje Jakopović je docent na Fakultetu političkih znanosti, gdje je zaposlen od 2012. godine. Nositelj je kolegija Strategije odnosa s javnošću i sudjeluje u izvođenju nastave na kolegijima Korporativno komuniciranje, Uvod u odnose s javnošću i Tehnike odnosa s javnošću na preddiplomskom i diplomskom studiju novinarstva te predaje na poslijediplomskom specijalističkom studiju Odnosi s javnošću. Član je Odsjeka za strateško komuniciranje. Izvršni je urednik znanstvenog časopisa Medijske studije. Od 2012. je zamjenik voditelja poslijediplomskog specijalističkog studija Odnosi s javnošću. Autor je dvadesetak znanstvenih radova. Izlagao je na većem broju međunarodnih znanstvenih konferencija. Recenzirao je znanstvene radove u međunarodnim časopisima, uređivao i recenzirao međunarodne zbornike radova. Doktorirao je 2015. godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, na Poslijediplomskom doktorskom studiju informacijskih i komunikacijskih znanosti obranivši doktorsku disertaciju pod naslovom „Povezanost imidža organizacije s medijskim objavama na internetu“. Istraživački interesi uključuju primjenu analize sentimenta, evaluaciju i mjerenje te upotrebu velikih podataka u odnosima s javnošću.

Gabrijela Kasapović, direktorica Korporativnih komunikacija, Atlantic Grupa

Gabrijela Kasapović na mjestu direktorice Korporativnih komunikacija upravlja procesima eksternog i internog komuniciranja u Atlantic Grupi, jednom od vodećih regionalnih poslovnih sustava. Kompaniji se pridružila 2006. godine, osnovavši odnose s javnošću kao izdvojeno područje u kompaniji te razvivši do danas kompaktan tim stručnjaka za područja u kojima je odjel aktivan, uključujući i studentske prakse. Prethodno je radila kao novinar u poslovnim izdanjima Lider, Poslovni dnevnik i Poslovni tjednik. Prije toga radila je na početku profesionalne karijere u Uredu za odnose s javnošću Vlade RH. Diplomirala je Novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu.

Katarina Leko, direktorica agencije Manjgura

Vodi poslovanje jedne od najstarijih domaćih agencija za odnose s javnošću te je zadužena za provedbu strateškog plana poslovanja, razvoj novih usluga, prodaju, upravljanje ljudskim potencijalima, vođenje klijenata iz sektora prehrambene i farmaceutske industrije, financija i stranih investicija, kao i za provedbu edukacija u području odnosa s javnošću.
Diplomirana je novinarka s međunarodnim certifikatom iz digitalnog marketinga, karijeru je započela za vrijeme studija te ima petogodišnje iskustvo u agencijskom, radijskom i tiskanom novinarstvu.
Jedanaestogodišnje agencijsko iskustvo stjecala je isprva u tvrtki Spona komunikacije, gdje je kao savjetnica vodila projekte iz područja zdravstva i farmacije, zaštite okoliša, društveno odgovornog poslovanja i građevinskog sektora, a prelaskom na poziciju starije savjetnice u Manjguri, preuzela je vođenje klijenata iz sektora turizma, prometa, javne uprave i lokalne samouprave te se specijalizirala u strateškom savjetovanju velikih klijenata i kriznom komuniciranju. Od 2015. godine, kao izvršna direktorica Manjgure, uz vođenje klijenata i osmišljavanje integriranih komunikacijskih projekata, vodila je projekt internog preustroja agencije, optimizacije radnih procesa te unapređenja sustava evaluacije i edukacije zaposlenika.

Mladenka Majerić, izvršna direktorica, CRVENI NOSOVI klaunovidoktori

Zadnjih sedam godina svoju motivaciju, znanje i vještine odlučila je upotrijebiti kako bi se ostvarivala misija udruge CRVENI NOSOVI klaunovidoktori, a to je donijeti osmijeh i životnu radost bolesnima i nemoćnima. Prije toga je imala višegodišnje iskustvo rada u profitnoj djelatnosti u području razvoja kulturno-turističkih proizvoda te u upravljanju destinacijom, ali ju je rad u organizacijama civilnog društva privlačio još od studentskih dana, kada je bila aktivna u međunarodnoj udruzi studenata ekonomije AIESEC. Nakon trogodišnjeg rada u udruzi Savez društava Naša djeca Hrvatske na programima “Grad/općina – prijatelj djece” te “Za osmijeh djeteta u bolnici”, 2011. godine pridružila se tek osnovanoj udruzi CRVENI NOSOVI klaunovidoktori koja je partnerska organizacija međunarodne udruge RED NOSES Clowndoctors International sa sjedištem u Beču. Kao izvršna direktorica udruge svakodnevno se suočava s izazovima vođenja organizacije i bez obzira što se radi o neprofitnoj djelatnosti, a možda upravo zbog toga, odgovornost za vođenje udruge je izuzetno velika, a potreba za novim znanjim i vještinama neprekidna. Mladenka se educirala (i još uvijek se educira) u području ekonomije, lokalne demokracije i razvoja, odnosima s javnošću, projektnom menadžmentu i upravljanju. Certificirani je Executive coach. Posebno je zanimaju teme razvoja socijalnog kapitala, prikupljanja sredstava (fund raising) i društvenih inovacija, te rado održava predavanja na temu “FUN(D) RAISING – radost prikupljanja sredstava za dobrobit društva”.

Ankica Mamić, vlasnica agencije IMC

Marketingom odnosno odnosima s javnostima bavi se već više od 20 godina te ju, temeljem ostvarenih rezultata te današnjeg utjecaja, s pravom možemo nazvati pionirom odnosa s javnošću u Hrvatskoj.
Kao komunikacijska savjetnica vodila je neke od najvažnijih komunikacijskih projekata u Hrvatskoj.
Ovlašteni je CIPR predavač te članica Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ),  International Public Relations Association (IPRA), Chartered Institute of Public Relations (CIPR),  European Public Relations Education and Research Association (EUPRERA).

Kristina Mamić, univ. spec. pol., glasnogovornica Hrvatske turističke zajednice

Nakon završenog Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, smjer Novinarstvo, svoj profesionalni put započinje graditi u jednoj od vodećih hrvatskih agencija za odnose s javnošću gdje s mladim i kreativnim timom profesionalaca vodi i operativno sudjeluje u provođenju mnogobrojnih komunikacijskih projekata te projekata brendiranja destinacija. Karijeru nastavlja u Zagrebačkoj županiji u Uredu župana gdje pokreće i vodi Odsjek za protokol u sklopu kojeg obavlja poslove odnosa s javnošću te čitav niz aktivnosti usmjerenih prema pozicioniranju županije kao uspješne regije i učinkovite javne samouprave. Sa mjesta Glasnogovornice Ministarstva turizma gdje je osim kreiranja i provođenja komunikacijskih planova Ministarstva te odnosa s medijima, aktivno sudjelovala u pripremi projekata vezanih uz jačanje konkurentnosti hrvatskog turizma te promoviranje istih javnosti, prelazi u Hrvatsku turističku zajednicu na čelo Službe za odnose s javnošću i informiranje. Cijeli svoj profesionalni put usavršava svoja znanja kroz brojne konferencije, seminare i radionice u zemlji i inozemstvu te kroz formalno obrazovanje završivši na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu postdiplomski sveučilišni studij „Vanjska politika i diplomacija“. Govori engleski i ruski jezik.

Bojana Mandić, strateška savjetnica u Pragma komunikacije

Počela je karijeru u agenciji Pragma komunikacije kao studentica novinarstva Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu. Danas je strateška savjetnica u Pragma komunikacijama i Certificirani stručnjak za odnose s javnošću Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ). S petnaest godina iskustva u području komunikacija specijalizirala se za korporativne komunikacije, planiranje i upravljanje projektima, CSR kampanje, odnose s medijima, event menadžment i interne komunikacije. U agenciji je odgovorna za strateško savjetovanje klijenata, osmišljavanje i izvršavanje strategija te razvoj i nadzor PR aktivnosti klijenata većinom iz područja farmaceutske, zdravstvene, prehrambene i FMCG industrije.  Sudjelovala je na brojnim stručnim konferencijama i edukacijama jer smatra da je kontinuirana edukacija i poznavanje komunikacijskih trendova preduvjet za kvalitetan i odgovoran rad u struci.

mr.sc. Davor Pavić, pročelnik Kabineta župana Splitsko – dalmatinske županije

Rođen je u Splitu 1969.godine gdje i danas živi i radi kao pročelnik Kabineta župana Splitsko-dalmatinske županije u okviru kojeg se nalaze i odnosi s javnošću. Magistar znanosti je na polju informacijskih i komunikacijskih znanosti, grana odnosi s javnošću. Doktorant je na Filozofskom fakultetu sveučilišta u Mostaru. Diplomirani je novinar. Član je Odbora za informiranje, informatizaciju i medije Hrvatskog sabora u drugom mandatu. Predavač je na visokim školama na kolegijima Odnosa s javnošću. Obnašao je dužnost predsjednika N.O. HNK Hajduk, te voditelja odnosa s javnošću i glasnogovornika HNK Hajduk. Bio je autor i glavni urednik tv emisije Bili kutak, te web portala hajduk.hr.
Bio je vijećnik i člana poglavarstva Splitsko dalmatinske županije.

Maja Pekeč, načelnica Sektora za odnose s korisnicima Državnog zavoda za statistiku

Načelnica Sektora za odnose s korisnicima Državnog zavoda za statistiku zadužena za suradnju sa različitim ciljnim skupinama korisnika statističkih podataka te prilagođavanje službene statistike njihovim potrebama. Uz navedeno od 2010. obavlja poslove osobe za odnose s javnošću te brine o imdižu i ugledu DZS-a u javnosti. Kao nacionalna koordinatorica višegodišnjeg Eurostatovog projekta „Digitalna komunikacija, analiza ponašanja korisnika te inovativni proizvodi i usluge“ u rad je DZS-a uvela brojne promjene u načinu komunikacije koje prate trendove u komunikacijskoj industriji. Voditeljica je projekta Statistička olimpijada – natjecanja namijenjenog promicanju statističke pismenosti među srednjoškolcima, predavačica na European Master in Official Statistics, autorica mnogobrojnih publikacija i statističkih članaka kojima se popularizira službena statistika na zanimljiv i korisnicima prilagođen način.

Igor Vukasović, direktor/menadžer Korporativnih komunikacija Addiko banke

Od 2011. godine obavlja ulogu direktora/menadžera Korporativnih komunikacija Addiko banke (prethodno Hypo Alpe-Adria-Bank).
Tijekom 2015. i 2016. je kao Direktor Korporativnih komunikacija Addiko Grupe bio nadležan za komunikacijske aktivnosti banaka u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Austriji, te je vodio komunikacijski aspekt privatizacije i rebrandinga Grupe, projekta  koji je bio u finalu HUOJ – evog Grand PRix-a. Karijeru je započeo 2000.-ih u PR agenciji Maksima komunikacije, nakon čega prelazi u Millenium promociju.
Diplomirao je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, završio ‘Business Learning Excellence for Development Leadership and Management’ program na IEDC BLED, te ‘Integrated Approach to PR’ program London School of Public Relations. Od 2009. godine je gost predavač na Fakultetu političkih znanosti, od 2011.na  Vojnoj  akademiji  Petra Zrinski, a od 2014. profesor na Edward Bernays visokoj školi za komunikacijski menadžment. Autor  je  više znanstvenih članaka i novinarskih radova koji se bave temom korporativnih  komunikacija  i  odnosa  s javnošću, brandovima, upravljanja imidžom i ugledom, upravljanja destinacijama i društvenim medijima. Kao član ‘Odbora za turizam’ i ‘Odbora za Trgovinu i investicije’ angažiran je i u Američkoj gospodarskoj komori.

Podijeli objavu
Prethodni članakTony Cetinski dobitnik nagrade ‘Oliver Dragojević’ za najboljeg pjevača!
Sljedeći članakFrancuska je prva zemlja koja je kaznila Google zbog kršenja GDPR-a – nisu poštovali osobne podatke
HUOJ
HUOJ je strukovna udruga i okuplja djelatnike koji se bave poslovima vezanim za odnose s javnošću radi unapređenja struke kao i zaštite njihovih interesa kroz različite djelatnosti predviđene Statutom udruge. Udruga radi na obrazovanju i stručnom usavršavanju članova, organizira godišnje konferencije za odnose s javnošću, radionice i stručne rasprave i dodjeljuje godišnju strukovnu nagradu Grand PRix. HUOJ je 2007. pokrenuo stručnu biblioteku „PRint“ (PR international) u kojoj je dosad objavljeno 11 stručnih knjiga i priručnika - prijevoda eminentnih svjetskih i djela naših autora. Rad udruge organiziran je prema sekcijama (Sekcija za javni sektor i nevladine udruge, Sekcija za DOP, Sekcija za korporativne komunikacije, Studentska sekcija), radnim grupama (Radna grupa za digitalne komunikacije, Radna grupa za obrazovanje u OSJ HUOJ edu, Radna grupa za HUOJ certificiranje, Radna grupa za istraživanje stanja u struci) te lokalno po podružnicama HUOJ-a ( Dalmatinska podružnica, Dubrovačka podružnica, Primorsko-istarska podružnica, Podružnica središnje Hrvatske, Slavonska podružnica) Više možete pročitati na: huoj.hr.