Jedan običan četvrtak popodne članovi HUOJ-a proveli su u Etnografskom muzeju i tako nenadano posjetili prostranstva Afrike i Južne Amerike. Naime, Carpe Diem u organizaciji HUOJ-a u suradnji s Etnografskim muzejom u Zagrebu održan je 24. svibnja 2018. godine u 14 sati.

Na najegzotičnijem i programom iznimno raznolikom Carpe Diemu, članovi HUOJ-a imali su priliku uživati u izložbi „Braća Seljan: Kroz prašume i pustinju“, upoznati se s tradicionalnim etiopskim ritualima ispijanja kave te isprobali antistresnu terapiju putem obrazovne radionice sviranja bubnjeva te vidjeti kako izgledaju autentične hrvatske igrače nastale u suradnji zagrebačkog Etnografskog muzeja sa studentima Dizajna sa zagrebačkog Arhitektonskog fakulteta.

Bilo je tu riječi o odnosima s javnošću tj. kako se rade odnosi s javnošću u muzeju, koji će sljedeće godine proslaviti svoju stotu obljetnicu. Mirjana Drobina, voditeljica odnosa s javnošću Etnografskog muzeja u Zagrebu, prisutnima je objasnila koji su izazovi, problemi, ali i povlastice rada u javnoj kulturnoj ustanovi, na koji način se odstupa od tradicije i uštogljenosti, dok se istovremeno ona baštini i prezentira mladim naraštajima. Mirjana Drobina prisutne je upoznala s radom i strukturom organizacije muzeja, ukazala na najvažnije projekte te najavila proslavu 100. obljetnice muzejskog rada.

Izložbu „Braća Seljan: Kroz prašume i pustinju“ predstavila je i vodila kustosica Marija Živković, ujedno i autorica izložbe. Prisutnima je dala uvid u najsitnije detalje, objasnila važnost braće Seljan u kontekstu civilizacijskih i društvenih dostignuća njihovih ekspedicija te ukazala na njihovu ostavštinu, koja je prisutna i u novom mileniju.
Ovo događanje predstavilo je mogućnosti odnosa s javnošću i ukazalo članovima HUOJ-a koliko je kreativnost i vjerovanje u vlastite ideje važna u razvitku i vidljivosti suvremenog PR-a.

Fotogalerija (Facebook)

Pitaj, sugeriraj, komentiraj

komentar/a

Podijeli objavu
Prethodni članakHUOJ vas poziva na Carpe Diem u Etnografskom muzeju Zagreb
Sljedeći članakSvečano otvoren 53. Floraart!
HUOJ
HUOJ je strukovna udruga i okuplja djelatnike koji se bave poslovima vezanim za odnose s javnošću radi unapređenja struke kao i zaštite njihovih interesa kroz različite djelatnosti predviđene Statutom udruge. Udruga radi na obrazovanju i stručnom usavršavanju članova, organizira godišnje konferencije za odnose s javnošću, radionice i stručne rasprave i dodjeljuje godišnju strukovnu nagradu Grand PRix. HUOJ je 2007. pokrenuo stručnu biblioteku „PRint“ (PR international) u kojoj je dosad objavljeno 11 stručnih knjiga i priručnika - prijevoda eminentnih svjetskih i djela naših autora. Rad udruge organiziran je prema sekcijama (Sekcija za javni sektor i nevladine udruge, Sekcija za DOP, Sekcija za korporativne komunikacije, Studentska sekcija), radnim grupama (Radna grupa za digitalne komunikacije, Radna grupa za obrazovanje u OSJ HUOJ edu, Radna grupa za HUOJ certificiranje, Radna grupa za istraživanje stanja u struci) te lokalno po podružnicama HUOJ-a ( Dalmatinska podružnica, Dubrovačka podružnica, Primorsko-istarska podružnica, Podružnica središnje Hrvatske, Slavonska podružnica) Više možete pročitati na: huoj.hr.