Prema rezultatima online ankete koju je provela tvrtka Via Dreams povodom Valentinova i početka svog poslovanja, Hrvati ljubav doživljavaju kao izvor kreacije i energije koja pokreće svijet, a Valentinovo kao dan u kojem  za poklon očekuju čokoladu, a veselili bi se tajnom romatničnom vikendu za dvoje.

Kratka online anketa na uzorku od 100 sudionika koju je na slučajnom uzorku provela tvrtka Via Dreams, pokazala je da tri četvrtine ispitanika doživljava ljubav kao izvor kreacije i energije koja pokreće svijet, no Valentinovo je za njih 40% izmišljotina konzumerističkog društva, dok njih 34% podsjeća kako je važno živjeti ljubav svaki dan. Savršen dar za Valentinovo za većinu je tajni romantični vikend i čokolada, dok bi idealno putovanje bilo wellness vikend za dvoje. 40% sudionika ankete označilo je Valentinovo neće proslaviti, već će ga provesti kao i svaki drugi dan, dok će njih 31% će taj dan obilježiti s partnerom ili partnericom.

Mnogi su svjesni da Valentinovo simbolizira ljubav i izvor kreacije, a baš tako je bilo i za Adilu Bilankov, direktoricu tvrtke Via Dreams koja je za početak poslovanja odabrala baš Valentinovo – praznik ljubavi kao simbol nezaboravnog emocionalnog iskustva koji osigurava svojim klijentima kroz planiranje personaliziranih individualnih putovanja.

Zanimljivo je da je Adila Bilankov u 50. godini života formalno i simbolički donijela odluku ponovno se zaljubiti u život i cijelim svojim bićem posvetiti se svojoj strasti – planiranju putovanja. Za početak poslovanja odabrala je Valentinovo, no o ovom prazniku već je napisano puno tekstova, brojne romantične turističke destinacije postale su simbol zaljubljenih, pregršt je mjesta na kojima možemo slaviti ljubav u smjeru brojnih interesa i želja. Valentinovo može biti simbol nekog novog početka u vašem životu, nove ljubavi prema sebi i drugima, a Adilu Bilankov je upravo ta emocija motivirala u kreiranju ponude tvrtke Via Dreams.

Za Valentinovo bismo svi trebali otići i pronaći ona mjesta na kojima se osjećamo najviše svoji. Zastati, prisjetiti se i osluhnuti prvenstveno ljubav prema sebi samima, a onda i prema svima onima i svemu onome što nas ispunjava, što živimo i za što smo se spremni boriti cijelim svojim bićem. Važno je osvijestiti da baš takvi kakvi jesmo imamo svoje mjesto pod suncem koje je samo naše!“, podsjeća Bilankov.

Tvrtka Via Dreams bavi se planiranjem personaliziranih putovanja za one koji žele uživati u svakom trenutku svoje turističke avanture. Za Valentinovo, Bilankov podsjeća da uz osjećaj ljubavi koji nosimo u sebi, svaka destinacija može biti odličan izbor: „Nemojte zaboraviti na naše Zagorje koje nudi za svakoga ponešto, a posebno su bogate wellness ponude, agroturizam, gastro ponuda, vinarije, dvoraci i sve to na pola sata od Zagreba. Gorski kotar je zanimljiv za sve one željne planinske avanture i netaknute prirode. Bogati smo za zimsku bajku u Baranji uz nadaleko poznatu baranjsku gastro i eno ponudu. Inspirira i Zadar, u kojem su zalasci sunca najljepši na svijetu ili Dubrovnik u kojem ćete uz raskošne prirodne ljepote, romantični šarm i jedinstvene panoramske poglede pronaći svoj raj na zemlji. Za Valentinovo je nezaobilazna Venecija uz legendu koja kaže de se poljubac u trenutku prolaska gondola ispod mosta uzdaha nagrađuje vječnom ljubavlju. Posebna je istočna obala Ligurskog mora, Cinque terre, pet stijena uklesanih u stijenu povezanih obalnom stazom i putem nazvanim Via Dell’Amore, a mnogi će se složiti da su šetnje u Parizu uz Sennu najromantičnije, dok bi neki sigurno odabrali šetnju u dvoje Central parkom u NY do Lennonovog bezvremenskog za Valentinovo simboličkog “Imagine”.”

Adila Bilankov je zaljubljenica u život kojoj su planiranje i organizacija putovanja najveća strast. Njeno mjesto iz snova u Zagrebu je HNK, mjesto koje je podsjeća na djetinjstvo, bezbrižne trenutke provedene u tom rasadniku umjetnosti i kreativnosti, mjesto koje poručuje da je sreća u nama, u ljudima kojima smo okruženi i u onome što radimo s ljubavlju.

Pitaj, sugeriraj, komentiraj

komentar/a