Prvog festivalskog dana sudionici su mogli birati između predavanja podijeljenih u 4 programska smjera (marketing – „We know you want it“, prodaja – „How to sell Ice to Eskimos“, tehnologija – „So last Year“ i praktični primjeri realizacije – „Be kind rewind“) te sami kreirati svoj raspored šetnjom između dvorana. Danas će se na kraju programa ovogodišnjeg festivala u 15:15 u dvorani Kornati dodijeliti godišnje nagrade ATTEND za najbolje regionalne evente 2017.

Prvi dan RSVP festivala, jedinog regionalog događanja posvećenog event industriji, u Plaza Event Centru, okupio je event managere i regionalne stučnjake povezane s event industrijom, a mogli su poslušati niz predavanja, radionica i panela te saznati novosti iz industrije, upoznati tehnologije budućnosti i porazgovarati o primjerima uspješne realizacije projekata. U Expo Zoni u koju je ulaz besplatan mogu se pogledati najnovija light, video i audio rješenja za event industriju. Program festivala danas završava dodjelom nagrada ATTEND.

Prvi programski dan obilježila je opuštena atmosfera u kojoj su sudionici obilazili dvorane u prizemlju i na prvom katu, družili se i sami birali što u kojem trenutku žele slušati. Keynote predavači Caspar Mason (Jack Morton Worldwide) i Bo Krüger (Moving Minds) izazvali su odlične reakcije publike i dobili niz pitanja u neformalnoj atmosferi nakon predavanja. Mason je pričao o umjetnoj inteligenciji (AI) i ilustrirao kako njena primjena već sada transformira svijet evenata, a najznačajnije promjene su tek pred nama. Krüger je održao radionicu Meeting Design Game – a new innovative planning Tool, na kojoj je predstavio inovativnu kartašku igru koja može biti izvrstan alat za planiranje. Na kraju programa prvog dana održao je predavanje o 3 event trenda koji će promijeniti način održavanja sastanaka. Klara Šimunović i Katarina Podobnik razgovarale su o umjetničkim intervencijama u poslovanje tijekom panela Art interventions in Business, YouTuberica Maša Zibar, vlasnica kanala Mashin’ the Beauty, pričala je o tome zašto bi event agencije i klijenti trebali razmisliti o angažmanu influencera, a Jovan Marjanović Vanja predstavio je Festival uličnih svirača koji se svake godine održava u Novom Sadu. Na panelu Neka stvarno rade za vas – Kako dobiti više od event agencije? Mirjana Badurina Čanak (SAP), Illeana Cesarec (MPG), Slavica Olujić Klapčić (Katapult) i Igor Vukasović (Addiko banka) zajednički su zaključili da su za kvalitetan odnos klijenta i agencije ključni povjerenje, poštovanje, transparentnost, otvorenost, dobra komunikacija te planiranje i evaluacija.

Danas se program festivala također održava u 4 dvorane Centra, a može se pogledati ovdje Expo zona predstavlja najbolje od audio, video i light opreme, neke nove tehnologije koje dolaze, catering trendovi te demonstracije. Demoi se izvode na zanimljiv i interaktivan način.

Na kraju posljednjeg festivalskog dana u 15:15 u dvorani Kornati dodijelit će se i godišnja festivalska nagrada ATTEND za najbolja događanja u regiji. ATTEND se dodjeljuje u 8 kategorija, a dobitnike je odabrao žiri u sastavu: Snežana Subotić, agencija Prototip (RS), Vartan Surmejan, The Event Cook (FYRM) i Marko Bolković, direktor Festivala Visualia, lanjskog dobitnika nagrade ATTEND u kategoriji Najbolji događaj godine, te predstavnik udruge Događaj, organizatora RSVP festivala. Svi zainteresirani svoje su projekte mogli prijaviti besplatno i u neograničenom broju.

Pitaj, sugeriraj, komentiraj

komentar/a