Snow Queen Trophy 2020Četrnaesta ženska i jedanaesta muška slalomska utrka Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“ 2020. održale su se 4. i 5. siječnja na zagrebačkom Sljemenu. Utrke obilježene odličnim uvjetima, vrhunskim skijanjem i jedinstvenom atmosferom ostat će u sjećanju brojnim posjetiteljima.

Svoju prvu sljemensku krunu uzela je fantastična Slovakinja Petra Vlhova, a po prvi put nezaustavljiv je bio Francuz Clement Noel.

Snježna_kraljica_Foto_PRglas_Morena_Begić (6)

Na muškoj utrci nastupilo je šest hrvatskih predstavnika, od kojih je plasman u drugu vožnju ostvario jedino Istok Rodeš. Istok je osvojio 25. mjesto sa zaostatkom od sekunde i 64 stotinke za pobjednikom današnje utrke te potvrdio dobru formu u ovosezonskim slalomskim utrkama.

Od ostalih hrvatskih predstavnika prvu vožnju uspješno su s visokim startnim brojevima završili Leon Nikić na 39. i Filip Zubčić na 40. mjestu, ali njihovo vrijeme nije im osiguralo mjesto u drugoj vožnji. Leon je 39. mjestom ostvario rezultat karijere na utrkama Svjetskog skijaškog kupa i najavio obećavajuću skijašku budućnost. Elias Kolega, Matej Vidović i Samuel Kolega nažalost nisu uspjeli završili prvu vožnju sljemenske utrke.

Snow Queen Trophy - Snjezna kraljica

U ženskoj konkurenciji nastupile su dvije hrvatske predstavnice, Leona Popović i Ida Štimac. Leona je odlično odvozila sljemensku utrku i završila na 31. mjestu sa zaostatkom od 4 sekunde i 6 stotinki za Slovakinjom Vlhovom. Iako je odlično vozila sljemensku utrku, Leoni je nedostajalo samo 9 stotinki za plasman u drugu vožnju. Iako je dobro startala i borbeno odvozila prvi dio staze, druga hrvatska predstavnica, Ida Štimac, pogriješila je nakon strmine i nažalost nije stigla do cilja u prvoj vožnji.

Snow Queen Trophy 2020.

LAC_4919

Publika na Sljemenu

Snow Queen Trophy 2020

Pitaj, sugeriraj, komentiraj

komentar/a

Podijeli objavu
Prethodni članakGeneralna smotra Zimske službe
Sljedeći članakDobrotvorni koncert i obilježavanje 5. godišnjice rada Simfonijskog orkestra mladih
PRglas je portal o odnosima s javnošću i ostalim fragmentima integrirane marketinške komunikacije kojeg stvaraju stručnjaci za odnose s javnošću, novinari, kao i studenti koji se žele baviti ovim poslom vođeni idejom da nas sinergija spaja i pokreće. Cilj nam je prikupiti što više informacija potrebnih za kvalitetno komuniciranje s javnošću te promicati dobar glas o raznim kampanjama, događanjima i projektima, upozoravati na greške i loše poteze. Da bismo skratili vrijeme traženja, pružamo vam sve informacije na jednom mjestu i alate komunikacije online i offline vrste medija. Namijenjen je svima koje zanima neki od tih dijelova: stručnjacima za odnose s javnošću, poduzećima, studentima i svima koji žele naučiti nešto više o toj temi.