Koncem siječnja je na Cvjetnom trgu održan Dan Otvorene govornice u organizaciji Govorničke akademije Demosten.

Sudionici su imali priliku okušati se u javnome nastupu i održati vlastiti govor, a cilj je bio upozoriti javnost na veliki medijski prostor koji se ostavlja lošim komunikatorima. Teme koje su govornici iznijeli bile su slobodne, a težnje jednake: osloboditi se treme, najvećeg neprijatelja – javnoga nastupa. Također, cilj je bio naučiti kako prenijeti ključnu poruku i uvidjeti da iza savršenog javnog nastupa stoji puno pripreme i vježbe, te da je upravo edukacija ta koja čini istinskog komunikatora.

Javni komunikacijski trening

– Održati govor na javnome mjestu bilo je više nego korisno iskustvo, naročito što sam na licu mjesta dobila povratnu informaciju iskusnih govornika. Posebna motivacija bila je i odlična i korisna nagrada, dva besplatna modula Govorničke Akademije Demosten – rekla je Bernarda Jurić, sudionica Dana otvorene govornice.

Kroz ovaj komunikacijski trening, prolaznici su mogli vidjeti kako izgleda priprema i analiza govora jer je nakon svakoga govora, govornicima savjete i konačnu ocjenu dao niz stručnjaka koji su ujedno i predavači Govorničke Akademije Demosten.

 – Bez obzira na naše zanimanje, svi barem jednom u životu moramo javno govoriti – bilo da želimo predstaviti poslovnu ideju ili održati zdravicu na vjenčanju. Koliko smo bili uspješni najčešće i sami vidimo po reakciji publike, no rijetko smo u prigodi da nam netko objektivno kaže u čemu smo dobri, a na čemu još trebamo poraditi. Upravo je osvještavanju i unaprjeđivanju govorničkih vještina namijenjen Dan otvorene govornice. Tamo su sudionici dobili priliku javno govoriti, a da im pritom tim stručnjaka daje savjete za poboljšanje njihove izvedbe. Ovo je bila prilika da građani javno kažu što misle o temi koju su sami odabrali, ali i da nauče pokoji praktični govornički trik – izjavila je Tena Žganec, predavačica na Govorničkoj akademiji Demosten.

Mladi, visokoobrazovani tim entuzijasta i stručnjaka iz GA Demosten ovim događajem usmjerio je pozornost javnosti na edukaciju i pripremu javnoga nastupa kojom se intenzivno bave u Akademiji.

Dan Otvorene govornice podržali su Hotel Academia i Konfekcija Krapina – Kotka.

Pitaj, sugeriraj, komentiraj

komentar/a

Podijeli objavu
Prethodni članakRegionalni event manageri i stručnjaci iz industrije ne propuštaju RSVP festival
Sljedeći članakSaznajte kako napraviti najbolju prijavu za natjecanje MIXX iz prve ruke stručnog žirija
Luka Šipić
PRglas - dopisnik Luka je student treće godine Studija odnosa s javnošću i studija medija na Veleučilištu Vern'. Rad u medijima je započeo kao sportski novinar na portalu Brodarica.net da bi potom na Narodnom Radiju završio praksu na poziciji radijskog producenta. Nakon odrađene prakse radio je kao sportski novinar na portalu Index.hr. Iako je u početku bilo izgledno da će se baviti novinarstvom, odlučio je napraviti iskorak te je upisao Studij odnosa s javnošću i studij medija kako bi u potpunosti iskoristio svoj potencijal, što se kasnije pokazalo kao ispravna odluka. Sudjelovao je u globalnom natjecanju Hult Prize Challenge 2016., a u regionalnom finalu u Dubaiu je zajedno sa svojim timom predstavljao društveno poduzetničku ideju na temu „Crowded urban spaces“. 2017. godine je izabran za Campus Directora na Veleučilištu Vern'. Potom je postao Community Manager za Booze&Blues bar. Iako je tek bio na prvoj godini, odlučio je potražiti praksu u PR sektoru te je proveo dva mjeseca na stručnoj praksi u agenciji Media Val. Zanima ga interno i krizno komuniciranje, sportski PR te marketing. U budućnosti mu je cilj usavršavanje komunikacijskih i prezentacijskih vještina te razvoj u području odnosa s javnostima.