Milan Bandić kandidirao se za premijera: Izliječimo Hrvatsku od bipolarnog poremećaja i krenimo naprijed

Zagrebački gradonačelnik i predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić na konferenciji za medije pompozno je objavio da je Drugi svjetski rat završio.

– Isprika onima koji to znaju, ali ovo radimo zbog onih koji to ne znaju ili nas uvjeravaju da to nije tako. Okrenimo se budućnosti, gradimo je po mjeri čovjeka. Tuđman je zagovarao pomirbu, a Bandić je za zajedništvo – rekao je Milan Bandić koji se ovim činom kandidirao za premijera. Predstavio je dvojicu kolega Juru Hrženjaka, zamjenika Većeslava Holjevca u Istri u Drugom svjetskom ratu te Miodraga Demu iz Domovinskog rata.

Milan Bandić pročitao je proglas:

“Drugi svjetski rat antifašistički, bez koje Hrvatske ne bi bilo, pa ni našeg Domovinskog rata bilo. Moja koalicija zagovara zajedništvo. Tuđman u ratu, Bandić u miru. Ja zagovaram zajedništvo. Jedini to mogu napraviti u Hrvatskoj. Svojim radom, svojom odlučnošću. Bez završetka Drugog svjetskog rata, što je conditio sine qua non, preduvjet bez koje nema Hrvatske, nema naprijed. Iako se čini da za to nema potrebe, stvarnost nas demantira. U tom ratu za bolju prošlost elite proizvode podjele i destljećima uništavaju Hrvatsku. Pozivamo sve među sobom da prošire ovu vijest. Izliječimo Hrvatsku od bipolarnog poremećaja i krenimo naprijed”, pročitao je predsjednik stranke MB 365 Stranka rada i solidarnosti.

Rekao je da o ovom činu razmišljao posljednja tri mjeseca i da je nakon konzultacija s kolegama odlučio ovu konferenciju održati uoči sutrašnjeg predstavljanja koalicije u Vukovaru te dan kasnije u Kninu gdje će predstaviti program.

Na pitanja novinara koliko će potrošiti u kampanji te o plakatima stranke koji su osvanuli u Zagrebu i diljem zemlje mjesec dana prije izbora (#Premijer, op. a.), nije želio odgovarati, ispričavši se na početku da na ovoj konferenciji za medije neće biti moguće postavljati pitanja.

“Poštujte instituciju budućeg premijera i zagrebačkog gradonačelnika. Imate tu u prostoriji sokiće, krekere i proglase”, rekao je i najavio da će mu se pitanja moći postavljati kroz sat vremena u Palači Dverce.

Pitaj, sugeriraj, komentiraj

komentar/a