51760976_2210706092326201_3311263233658060800_nZagreb će 9. i 10. veljače u Domu sportova ugostiti najbolje hrvače svijeta na Međunarodnom UWW turniru za seniore Grand prix – Zagreb Open 2019., najavljeno je na konferenciji za novinare u Hotelu Panorama. O hrvačkome spektaklu govorili su zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kao pokrovitelj i domaćin, predsjednik Saveza hrvačkih športova Grada Zagreba i pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade Milan Pavelić, predsjednik Hrvatskog hrvačkog saveza Vladimir Bregović i hrvatski reprezentativci Božo Starčević i Ivan Huklek.

grand prix zagreb openUz zahvale organizatorima na uloženome trudu, gradonačelnik Bandić je istaknuo da se Zagreb ustoličio na karti europskih metropola kao uzoran domaćin velikih međunarodnih sportskih natjecanja. Ovaj turnir spada u sami vrh, on nije samo promocija sportskog Zagreba i Hrvatske, on je promocija našeg grada i domovine u cjelini. Naši sportaši su nam ujedno i najbolji ambasadori, rekao je gradonačelnik te je dodao: S nestrpljenjem očekujem vrhunsku priredbu i ne sumnjam da će hrvači gledateljima pružiti istinski sportski spektakl. Vidimo se na turniru!

Na ovogodišnjem izdanju Grand Prix turnira će nastupiti reprezentativci iz 21 zemlje, a očekujemo više od 200 hrvača. Među njima će biti 9 osvajača olimpijskih medalja, 27 osvajača svjetskih i 42 hrvača osvajača zlatnih europskih medalja, najavio je predsjednik Saveza hrvačkih športova Grada Zagreba Milan Pavelić.

Najbolji hrvatski hrvač, petoplasirani s Olimpijskih igara u Rio de Janeiru, Božo Starčević pozvao je navijače da dođu u Dom sportova u što većem broju kako bi bodrili naše reprezentativce. Najveća imena svjetskog hrvanja dolaze u Zagreb i sprema se pravi borilački spektakl. Ovaj turnir je dokaz da Zagrebački i Hrvatski hrvački savez odlično obavljaju svoj posao, rekao je.

Turnir je uvršten među četiri najjača svjetska hrvačka turnira u kalendaru Svjetske hrvačke federacije čiji se plasmani boduju za svjetsku rang listu hrvača.

Osim Bože Starčevića i Ivana Hukleka, boje hrvatske reprezentacije će, među ostalima, braniti naši najbolji hrvači: Neven i Nenad Žugaj, Dominik Etlinger, Danijel Janečić, Antonio Kamenjašević i Ivan Lizatović.

Pitaj, sugeriraj, komentiraj

komentar/a