Pod posebno nadahnutim dirigentskim vodstvom sjajnoga maestra Ivana Repušića i uz izvanrednu Panonsku filharmoniju, zagrebačku publiku počastila je najljepšim opernim arijama: Mozarta, Verdija, Cilea i Puccinija.

Nakon njujorškoga Metropolitana, milanske Scale, Bečke državne opere i drugih prestižnih svjetskih pozornica, veličanstvena Anja Harteros nastupila je sinoć u prepunoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Pod posebno nadahnutim dirigentskim vodstvom sjajnoga maestra Ivana Repušića i uz izvanrednu Panonsku filharmoniju, zagrebačku publiku je počastila najljepšim opernim arijama: Mozarta, Verdija, Cilea i Puccinija. Titulu “Najbolje pjevačice svijeta”, prema International Opera Awards 2015., Anja Harteros definitivno je potvrdila i u Zagrebu.

Svojim nastupom na spektakularan je način otvorila blistavi niz koncerta novoga ciklusa Lisinski arioso, u kojem nas očekuju i druge svjetske operne zvijezde: Elīna Garanča, Thomas Hampson i Dmitrij Hvorostovskij.

unnamed (3)

Autor fotografija: Tugomir Hrabrić

Pitaj, sugeriraj, komentiraj

komentar/a

Podijeli objavu
Prethodni članakFestival “Zagreb, grad poezije” ove godine u cjelosti posvećen Tinu Ujeviću“
Sljedeći članakSmanjenje cijena komunalnih usluga
PRESS / Lisinski
Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski / Produkcija i organizacija vrhunskih glazbenih, a li i brojnih multimedijalnih priredbi osigurali su Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog vodeće mjesto na području glazbeno-koncertne djelatnosti u Hrvatskoj, ali i užoj regiji. Ovaj pravi glazbeni hram izvanredno je estetski i akustički oblikovan, te opremljen najsuvremenijom tehničkom opremom. Budući da je prostor multifkunkcionalno dizajniran i dobro osmišljen, uz primarnu djelatnost priređivanja vrhunskih koncertnih priredbi, Dvorana organizira filmske premijere, zanimljive izložbe, a često je i domaćin međunarodnih kongresa i skupova, čime sustavno njeguje kongresni turizam i promovira ekonomske potencijale i turističke mogućnosti Zagreba i Hrvatske.Više na http://www.lisinski.hr/