Najposjećenija zagrebačka ljetna filmska pozornica zatvara sedmu sezonu

LJETNO KINO GRADEC DOČEKALO 100-TISUĆITOG POSJETITELJA
Najljepša zagrebačka ljetna filmska pozornica ‘pod milijun zvijezda’ u nedjelju zatvara sedmu sezonu prikazivanja i dočekuje svog 100-tisućitog posjetitelja.
Ove godine s najdužim trajanjem ikada sezona Ljetnog kina Gradec trajala je ukupno 103 dana.
No, osim filmova ove godine je otvorena i nova glazbena scena s takozvanom unterhalt glazbom. Pijanistica Kristina Bjelopavlović Cesar te pijanisti Marijan Gruber i Ivica Bevanda tijekom sezone odsvirali su više od 50 glazbenih večeri kakve smo nekada slušali u popularnim zagrebačkim kavanama, salonima i predvorjima hotela.
U idućim sezonama publika može očekivati proširenje glazbene, ali i scenske ponude na ovoj lokaciji koja je sada već dobro poznata Zagrepčanima, ali i turistima koji sve više posjećuju naš grad.
Sedma filmska sezona prikazala je 52 filma ukupnog trajanja gotovo 5000 minuta. Kraljevi ulice, organizatori najpopularnijih programa na Gornjem gradu (uz kino tu je i Ljeto na Štrosu), najavljuju još uzbudljiviju slijedeću, osmu sezonu Ljetnog kina Gradec a ovu će u nedjelju završiti koncertom benda Ante Gele uz vokalisticu Ivanu Rushaidat (početak u 19:30 sati) te popularnom hrvatskom komedijom Sonja i bik (početak u 21 sat).

Pitaj, sugeriraj, komentiraj

komentar/a