Korisničko iskustvo i inovativni projekti u fokusu SAP NOW Zagreb

Petstotinjak domaćih i stranih stručnjaka okupilo se jučer na poslovno-tehnološkoj konferenciji SAP NOW Zagreb. Kroz niz predavanja, primjera iz prakse i panela, sudionici  su se upoznali s mogućnostima novih tehnologija za unaprjeđenje poslovanja. Naglasak konferencije bio je na inovativnim projektima koje je tvrtka SAP provela u Hrvatskoj, novim tehnologijama te razmjeni iskustava na temu Becoming an Intelligent Enterprise.

sonja_popovic_sap

Konferenciju je otvorila Sonja Popović, direktorica SAP d.o.o. posebno istaknuvši važnost besprijekornog korisničkog iskustva za današnje poslovanje. U ekonomiji doživljaja, tvrtke su svjesne da riskiraju neuspjeh ako korisnike ne pretvore u obožavatelje, a zaposlenike u ambasadore brenda.

Upravljanje korisničkim iskustvom, ali i drugim područjima poslovanja od financija, proizvodnje i nabave do ljudskih resursa i marketinga, uz SAP-ova inovativna rješenja, omogućava tvrtkama da postanu inteligentne, poboljšaju poslovne rezultate, automatiziraju poslovne procese i donose informiranije odluke. Takve tvrtke vrlo brzo mogu odgovoriti na izazove suvremenog poslovanja, a naši korisnici to potvrđuju svojim primjerima.“

Nakon govora dobrodošlice, pozornicu su preuzeli Mark Raben i Rok Magister, tehnološki direktori u SAP-u koji su uz DJ JAMirka, na primjeru glazbe pokazali kako se mijenjala tehnologija unatrag nekoliko desetljeća.

Tijekom prezentacije, naglasili su da način na koji danas konzumiramo glazbu puno govori o inovacijama i načinima poslovanja te da u dobra snažnog ispreplitanja tehnologije s ljudskim interakcijama, korisnici više nego ikada prije žele odlično iskustvo, i to u svim područjima života i rada.

Uz njih, na konferenciji su kao predavači sudjelovali i vodeći domaći stručnjaci koji su govorili o poslovnim projektima temeljenima na naprednoj tehnologiji. Mate Poropat, direktor farmaceutsko – tehničkih operacija u JGL-u govorio je o projektu implementacije inteligentnog ERP sustava SAP S/4HANA koji je završen u samo 14 mjeseci, a čime se JGL svrstao među predvodnike digitalne transformacije u farmaceutskoj industriji u Europi. Što nogometni klub Dinamo u pogledu tehnologije svrstava uz bok klubova kao što su Bayern München i Manchester Cityispričao je Matija Biško, dok je Dominik Damiš iz Turističke zajednice grada Rijeke govorio o projektu prodaje usluga destinacije građanima i turistima na temelju SAP-ove blockchain tehnologije. Nikola Vrdoljak, direktor digitalne agencije 404 i Hrvoje Kujundžić iz SAP-a održali su predavanje o važnosti korištenja operativnih (O) iiskustvenih (X) podataka za još bolje upravljanje korisničkim iskustvom.Također, tijekom događaja sudionici su mogli pogledati showcase Fashion Labs te Expertum Mobile Innovation Lab.

U središnjem dijelu programa pod nazivom Sonjin kutak sudjelovali su Julije Domac, ravnatelj REGEA-akoji je predstavio „Sunce na dlanu“, inovativnu platformu za poticanje ulaganja u obnovljive izvore energije rađenu u suradnji sa SAP-om i Expertumom; Ivana Budin Arhanić, potpredsjednica za poslovni razvoj i korporativne poslove u Valamaru koja je govorila o korištenju tehnologijeu turističkom sektoru te Mirsada Kudrić, generalna direktorica tvrtke Bosch koja je govorila o mogućnostima 4. industrijske revolucije. Kao zaključak, Sonja Popović je istaknula kako na temelju tehnologije i predanog rada proizlaze pozitivni primjeri u različitim industrijama koji doprinose digitalizaciji cjelokupnog gospodarstva.

Održana poslovno-tehnološka konferencija SAP NOW 2019

Konferenciju je obilježila i proslava 18. dodjele nagrade SAP ICT Journalist Prize Božo Težak. Nagradu za najbolji novinarski rad primio je novinar Gorden Knezović, nagrada za najbolji urednički rad pripala je Draganu Petricu za emisiju u produkciji BUG-a i N1, dok je najboljim ICT novinarem proglašen novinar Miroslav Wranka.

SAP NOW Zagreb održanje uz podršku Intela kao glavnog strateškog partnera konferencije, zatim podršku tvrtki b4b, Expertum, King ICT, Atos, mStart plus, S&T, HTC Vive i Špica Sustavi, partnera konferencije Hrvatske udruge poslodavaca (HUP), Hrvatske udruge SAP korisnika (HrUSKO) i Njemačko-hrvatsko industrijske i trgovinske komora (AHK). Novinarsku nagradu SAP ICT Journalist Prize Božo Težak podržali su Addiko Bank i Algebra.

 


SAP ICT Journalist Prize Božo Težak“,  nagrada koja je dobila naziv prema cijenjenom kemičaru i informatičaru koji je bio pionir informacijskog društva u našoj zemlji. Njegova poveznica s novinarskim radom iz područja ICT-a je pokretanje brojnih časopisa. Svojim pedesetogodišnjim radom dao je izniman doprinos našoj i svjetskoj znanosti.

Nagrada “SAP ICT Journalist Prize Božo Težak” raspisuje se osamnaestu godinu zaredom, a novinari svoje radove prijavljuju u dvije kategorije: nagrada za najbolji novinarski uradak i nagradu za najbolji urednički uradak.

Nagrada za ICT novinara ili novinarku godine dodjeljuje se glasovanjem članova Hrvatskog novinarskog društva (HND).

Pitaj, sugeriraj, komentiraj

komentar/a