TFR_2018_slajder

19. Terry Fox Run na Jarunu

Trčanjem, rolanjem, hodanjem i vožnjom bicikla te kupnjom majica s vizualom Terry Fox Runa, više od pet tisuća ljudi podržalo je tu humanitarnu akciju, čije se devetnaesto izdanje održalo u nedjelju na zagrebačkom Jarunu.

Cilj akcije je prikupljanje sredstava za istraživanje raka u Hrvatskoj i pomoć oboljelima, a dosad je prikupljeno ukupno više od 6.300.000 kuna. Cjelokupni iznos prikupljen u okviru ovogodišnjeg izdanja donirat će se Institutu Ruđer Bošković u svrhu daljnjeg istraživanja te bolesti. Posjetitelji su mogli kupiti majice s vizualom akcije za 50 kuna, pratiti zabavno-glazbeni program Enter Zagreba i nastup zbora Zagrepčanke i dečki, uživati u štruklama hotela Esplanade Zagreb i kanadskim palačinkama te brojnim drugim atraktivnostima na štandovima donatora.

Znak za početak trke dao je pomoćnik ministra zdravstva Vili Beroš, a okupljene su pozdravili, među ostalima, otpravnica poslova Kanade pri Veleposlanstvu Kanade u Hrvatskoj Emily Nicholson i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

40905561_2361872580506382_256932408299880448_o

Humanitarna akcija Terry Fox Run, nazvana po mladiću koji je umro nakon hrabre bitke s tom bolešću, ove se godine održala 38. put u svijetu, a u proteklih osamnaest godina u Hrvatskoj je okupila više od sto tisuća ljudi. Organiziraju je Veleposlanstvo Kanade, Hrvatska liga protiv raka, agencija MPG, Zagrebački holding, hotel Esplanade Zagreb i agencija Media Val.

Pitaj, sugeriraj, komentiraj

komentar/a