Osam predavača oduševilo publiku
predstavivši uspješne priče o brendovima

 

Održana je NEXT BALKANS konferencija u CineStaru, u organizaciji magazina Brend kultura podržanog od Superbrands Hrvatska, na kojoj je studije o brendovima predstavilo osam predavača koji stoje iza mnogih uspješnih kampanja. Govorilo se o praktičnim alatima, kreativnosti, krizi i novitetima u znanosti u službi marketinga i odnosa s javnošću. Predavači su oduševili publiku, koju je ujedno između predavanja, zabavljao Studio smijeha sa svojim najboljim stand up komičarima: Marina Orsag, voditeljica programa, Saša Turković, Tihomir Paravina i Tin Sedlar.

Žaklina Trbović, članica uprave za marketing, AUTO ZUBAK i Ines Kozina, zamjenica generalne direktorice, UNEX GRUPE govorile su o suradnji klijent/agencija koja se dogodila kroz kampanju “Voziona” te su naglasile da je ključ u razradi i realizaciji te kampanje bila upravo hrabrost klijenta i ‘odriješene ruke’ agencije.

Martina Tomljenović, voditelj sektora za marketing i istraživanje tržišta, Borovo; predstavila je brend Borovo – njegove vrijednosti i rast te “pričom o Borovu” izazvala je oduševljenje publike.
Antonija Markić, Market Response Manager, Mediatoolkit govorila je o metodi “socal listening” te pojasnila način njena korištenja koji sasvim sigurno može unaprijediti poslovanje i odnose s kupcima kroz mogućnosti koje pružaju društvene mreže.

Josip Tvrtković, MSc., CEO Valicon Hrvatska i Ismir Omeragić, CEO Valicon BiH, predstavili su najbolje regionalne primjere iz neuromarketinške prakse, kroz metodu mjerenja aktivnosti i emocije pomoću EEG-a kako bi agencije/brendovi prilikom stvaranja kampanja odabrali najpovoljniji trenutak za komuniciranje poruka u oglasima.

Ivan Pakozdi, izvršni direktor za razvoj, Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžement, prezentirao je studiju kampanje za Edward Bernays u koju su bilu uključeni sami studenti. Specifičnost ove kampanje je upravo povezanost studenata i samog brenda gdje se gradila poveznica između stvarnog života i osjećaja neizvjesnosti o budućnosti kojeg, jasno je komunicirano, zamjenjuje sigurnost i velika vjerojatnost zaposlenja nakon studiranja.

Lea Brezar, CEO Dhar media/Superbrands, predstavila je rast Superbrandsa kroz temu vođenja brenda u krizi te alate kojima su se koristili kako bi vratili povjerenje klijenata, partnera i struke.

lea brezar next balkans

Tijekom prvog dana konferencije stručni časopis Brend kultura proglasio je pobjednika u kategoriji KUL kampanje ispred magazina Brend kultura.

Nominirane kampanje bile su: Kampanija HEINEKEN „Moderate Drinkers Wanted” i „Voziona” ORYX Asistencije.

Nagrada je dodijeljena UNEX GRUPI I ORYX Asistenciji za kampanju “Voziona”, a preuzele su je Žaklina Trbović, članica uprave za marketing, AUTO ZUBAK i Ines Kozina, zamjenica generalne direktorice, UNEX GRUPA. Nagradu je predala Lea Brezar, CEO Dhar medie i Superbrands Hrvatska i Slovenija.

Na okruglom stolu s temom “Regija pokazala da kreativnoj industriji nema odbijenica” sudjelovali su Marina Orsag, direktorica, Studio Smijeha, Dr.sc. Krešimir Žnidar, direktor Prizma Centar za poslovnu inteligenciju, Marija Klasić, grafička i web dizajnerica, startup MINKICA, a moderatorica je bila Lea Brezar, CEO Dhar media/Superbrands. Razgovaralo se o količini prijava koje su pristigle na NEXT BALKANS natjecanje, potrebi suradnje sa stranim tržištima, uvođenju kulture plaćanja za pitcheve i kreativne ideje, lobijima te o start up projektima i mogućnostima za njihovu realizaciju.


NEXT BALKANS ispraćen je oduševljenjem, najavljena je iduća sezona i naglašeno da je natjecanje za kreativu koja nije vidjela svjetlo kampanja otvoreno.

Pitaj, sugeriraj, komentiraj

komentar/a

Podijeli objavu
Prethodni članakFestival svjetla od 16. do 19. ožujka u Zagrebu!
Sljedeći članakSudionici projekta Erasmus kod gradonačelnika
Dhar media
Kreativni 100% Drugačiji 100% Na raspolaganju 100% Full service To bi bilo ono što nas opisuje. Registrirani kao agencija za promidžbu, osnovani 2009. okupili smo stručni tim koji broji više od deset godina iskustva na poslovima dizajna, pripreme, marketinga i odnosa s javnošću.Više možete pročitati na: dhar-media.hr .