Osam predavača oduševilo publiku
predstavivši uspješne priče o brendovima

 

Održana je NEXT BALKANS konferencija u CineStaru, u organizaciji magazina Brend kultura podržanog od Superbrands Hrvatska, na kojoj je studije o brendovima predstavilo osam predavača koji stoje iza mnogih uspješnih kampanja. Govorilo se o praktičnim alatima, kreativnosti, krizi i novitetima u znanosti u službi marketinga i odnosa s javnošću. Predavači su oduševili publiku, koju je ujedno između predavanja, zabavljao Studio smijeha sa svojim najboljim stand up komičarima: Marina Orsag, voditeljica programa, Saša Turković, Tihomir Paravina i Tin Sedlar.

Žaklina Trbović, članica uprave za marketing, AUTO ZUBAK i Ines Kozina, zamjenica generalne direktorice, UNEX GRUPE govorile su o suradnji klijent/agencija koja se dogodila kroz kampanju “Voziona” te su naglasile da je ključ u razradi i realizaciji te kampanje bila upravo hrabrost klijenta i ‘odriješene ruke’ agencije.

Martina Tomljenović, voditelj sektora za marketing i istraživanje tržišta, Borovo; predstavila je brend Borovo – njegove vrijednosti i rast te “pričom o Borovu” izazvala je oduševljenje publike.
Antonija Markić, Market Response Manager, Mediatoolkit govorila je o metodi “socal listening” te pojasnila način njena korištenja koji sasvim sigurno može unaprijediti poslovanje i odnose s kupcima kroz mogućnosti koje pružaju društvene mreže.

Josip Tvrtković, MSc., CEO Valicon Hrvatska i Ismir Omeragić, CEO Valicon BiH, predstavili su najbolje regionalne primjere iz neuromarketinške prakse, kroz metodu mjerenja aktivnosti i emocije pomoću EEG-a kako bi agencije/brendovi prilikom stvaranja kampanja odabrali najpovoljniji trenutak za komuniciranje poruka u oglasima.

Ivan Pakozdi, izvršni direktor za razvoj, Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžement, prezentirao je studiju kampanje za Edward Bernays u koju su bilu uključeni sami studenti. Specifičnost ove kampanje je upravo povezanost studenata i samog brenda gdje se gradila poveznica između stvarnog života i osjećaja neizvjesnosti o budućnosti kojeg, jasno je komunicirano, zamjenjuje sigurnost i velika vjerojatnost zaposlenja nakon studiranja.

Lea Brezar, CEO Dhar media/Superbrands, predstavila je rast Superbrandsa kroz temu vođenja brenda u krizi te alate kojima su se koristili kako bi vratili povjerenje klijenata, partnera i struke.

lea brezar next balkans

Tijekom prvog dana konferencije stručni časopis Brend kultura proglasio je pobjednika u kategoriji KUL kampanje ispred magazina Brend kultura.

Nominirane kampanje bile su: Kampanija HEINEKEN „Moderate Drinkers Wanted” i „Voziona” ORYX Asistencije.

Nagrada je dodijeljena UNEX GRUPI I ORYX Asistenciji za kampanju “Voziona”, a preuzele su je Žaklina Trbović, članica uprave za marketing, AUTO ZUBAK i Ines Kozina, zamjenica generalne direktorice, UNEX GRUPA. Nagradu je predala Lea Brezar, CEO Dhar medie i Superbrands Hrvatska i Slovenija.

Na okruglom stolu s temom “Regija pokazala da kreativnoj industriji nema odbijenica” sudjelovali su Marina Orsag, direktorica, Studio Smijeha, Dr.sc. Krešimir Žnidar, direktor Prizma Centar za poslovnu inteligenciju, Marija Klasić, grafička i web dizajnerica, startup MINKICA, a moderatorica je bila Lea Brezar, CEO Dhar media/Superbrands. Razgovaralo se o količini prijava koje su pristigle na NEXT BALKANS natjecanje, potrebi suradnje sa stranim tržištima, uvođenju kulture plaćanja za pitcheve i kreativne ideje, lobijima te o start up projektima i mogućnostima za njihovu realizaciju.


NEXT BALKANS ispraćen je oduševljenjem, najavljena je iduća sezona i naglašeno da je natjecanje za kreativu koja nije vidjela svjetlo kampanja otvoreno.

Pitaj, sugeriraj, komentiraj

komentar/a