Poklon s pričom – Story super Božić sa superseniorima_ Od 2. prosinca 17. do 7. siječnja 18. u Story Supercaffeu i Preobraženskoj ulici očekuje vas bogat program svakog dana

poklon s pricom1

Na današnjoj konferenciji za novinare u SuperCaffeu predstavljen je projekt Poklon s pričom – Story Super Božić sa Superseniorima kao nastavak prošlogodišnjeg uspješnog projekta Poklon s pričom, koji prije svega ističe važnost pravih životnih vrijednosti i svega onoga što Božić zaista simbolizira.
 
Projekt se, od 2. prosinca do 7. siječnja, održava pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, a u njemu i ove godine sudjeluju brojne osobe iz javnog života i građani Republike Hrvatske.
 
Ideja ovogodišnjeg projekta je kroz scenografiju, gastronomsku i edukativno-zabavnu ponudu uključiti građane svih dobi, posebice starije i djecu, u razne aktivnosti, a osim toga, ove godine će osobe iz javnog života svoje poklone – ručno izrađene kuglice za bor – darovati Superseniorima. Kuglice će biti izložene tijekom cijelog Adventa, a moći će se i zamijeniti za donaciju, čiji cijeli iznos ide Zakladi Zajednički put za različite modele pomoći i rada sa starijim osobama.
 
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić zahvalio se organizatorima na doprinosu ovogodišnjem programu Adventa te pozvao sve građane da se aktivno uključe u Projekt a samim time i u doniranje sredstava. Ova akcija ima samo jedan cilj – uključivanje osoba starije životne dobi u svakodnevicu poticaj da budu što aktivniji i imaju što bogatiji i bolji život.

Posebni savjetnik Predsjednice Grabar Kitarović dr.sc. Tomislav Madžar također je iskazao podršku projektu u ime Predsjednice te dodao U RH ima oko milijun osoba starije životne dobi koje zaslužuju da prema njima budemo izuzetno empatični.

Ponosna sam što je naš projekt ove godine posvećen Superseniorima, koji zaslužuju svu našu pozornost i skrb. Oni su mudriji, s puno više iskustva, topliji, emotivniji, a najmanje što im mi možemo dati zauzvrat jest da im omogućimo da budu što sretniji, rekla je generalna direktorica tvrtke Adria Media Zagreb Ivona Čulo zahvalivši predsjednici i gradonačelniku što su prepoznali njihovu inicijativu.

Vjerujem da će ovaj projekt pridonijeti osvještavanju javnosti o potencijalima koje starije osobe imaju i kojima doprinose boljitku zajednice, naglasila je upraviteljica Zaklade Zajednički put Ines Vrban, a pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić istaknula je da su osobe starije životne dobi u fokusu socijalne politike Grada Zagreba.

Ove godine održat će se i bogat program Super Božić koji će kroz svoje aktivnosti angažirati sve dobne skupine.
Najmlađi posjetitelji srijedom će moći sudjelovati u kreativnim radionicama, a subotom i nedjeljom se družiti s Djedom Mrazom u kutku Djeda Mraza. Oni nešto stariji uživat će uz glazbu DJ-a na prijepodnevnoj subotnjoj Spitzi i zabaviti se petkom na večernjim koncertima različitih poznatih glazbenika. Supersenior Disco Fever utorkom večer je posvećena osobama starije životne dobi te je zamišljena u stilu plesnih večeri koje će vratiti duh nekadašnjih zagrebačkih plesnjaka. Osim toga, tijekom cijelog Adventa svakog radnog dana bit će organizirane razne radionice za osobe starije životne dobi.

Pitaj, sugeriraj, komentiraj

komentar/a