Predstavljena knjiga Evolucija konkurentske prednosti: U potrazi za uspjehom u hiperkonkurentskim uvjetima

Pitate se kako izgraditi uspješnu tržišnu poziciju čak i u uvjetima kada to izgleda gotovo nemoguće? U tome vam može pomoći knjiga “Evolucija konkurentske prednosti: U potrazi za uspjehom u hiperkonkurentskim uvjetima” autorice dr. sc. Maje Daraboš koja je premijerno predstavljena u društvu prof.dr.sc. Lajoša Žagera, dekana Ekonomskog fakultetu u Zagrebu.

Nastala kao rezultat višegodišnjega rada i istraživanja u području konkurentske dinamike i strateškoga pozicioniranja poduzeća, ova knjiga ukazuje na potrebe mijenjanja ponajprije razmišljanja, ali i svijesti menadžera o načinima postavljanja uspješnih strategija te daje prijedloge strateškog pozicioniranja koji vode ka povećanju poslovne uspješnosti poduzeća u današnjim uvjetima.

“Vjerujem da će ova će knjiga koristiti studentima MBA programa, ali i menadžerima i poduzetnicima koji su svjesni da se uspješne strategije danas predstavljaju kroz dinamičke serije poteza i protupoteza i da je konstantna interakcija te nadvladavanje konkurenata jedini put do uspjeha. – izjavio je predsjednik Uprave Atlantic Grupe, Emil Tedeschi dajući svoju preporuku i mišljenje o knjizi.”

Osim što je prva knjiga u Hrvatskoj koja istražuje područje dinamičnosti strategije, specifična je i po tome što je jedna od rijetkih koja povezuje znanost s realnim sektorom. Autorica je napravila relevantnu analizu i usporedbu modela pozicioniranja na tržištu, stavljajući naglasak na ključne elemente formiranja uspješne strategije u turbulentnom okruženju. Ova knjiga mijenja pogled i razmišljanje dosadašnjih svjetski priznatih teorija o postizanju konkurentske prednosti u stabilnim industrijama. Govori o tome kako izgraditi uspješnu tržišnu poziciju u uvjetima i kada to izgleda gotovo nemoguće.

 

Pitaj, sugeriraj, komentiraj

komentar/a