Premijera HRT-ova dokumentarnoga filma Zašto dama sjedi sama?

U petak 16. rujna u 20 sati u zagrebačkome kinu Tuškanac održat će se premijera novoga HRT-ova dokumentarnoga filma  scenaristice i redateljice Tanje Kanceljak Zašto dama sjedi sama? U filmu pratimo priče pet mladih žena koje su bez partnera i koje otvoreno govore zašto je tako. Nastao u produkciji Hrvatske radiotelevizije (HRT), film govori o sve većemu broju slobodnih djevojaka koje unatoč obrazovanju, stalnomu radnom odnosu, dobroj situiranosti, voljom za druženjem i izlascima, ne mogu pronaći odgovarajućega partnera.

sa_snimanja_filma_zasto_dama_sjedi_sama_02

„Mladi se sve teže odlučuju na zajednički život i sve im je važnija njihova samostalnost. No, postavlja se pitanje žele li to uistinu ili su muškarci izgubili hrabrost, a žene postale snažne i same sebi dovoljne? Ovo je trend koji nije prisutan samo u Hrvatskoj, ovo je univerzalna i sve češća priča”, kaže Tanja Kanceljak.

zasto_dama_sjedi_sama_02

.
Scenaristica i redateljica filma Zašto dama sjedi sama? je Tanja Kanceljak, direktor fotografije je Davorin Gecl, montažer Zdravko Borko, za korekciju boje bila je zadužena Iva Blašković, skladatelj je Matej Meštrović, a asistentica redateljice Snježana Kundija Purgarić.

Film je proizveden u Odjelu za dokumentarnu produkciju Hrvatske radiotelevizije 2016., a na svečanoj će se premijeri nazočnima obratiti rukovoditelj toga HRT-ova odjela Vladimir Brnardić.

Pitaj, sugeriraj, komentiraj

komentar/a