Međunarodno natjecanje „Lash Challenge“ u salonu ljepote „Kallos“

Ekstenzije trepavica bile su joj najbolji poslovni potez u životu na koji se odlučila bez očekivanja i unatoč izazovima na tržištu usluga uljepšavanja

U širem središtu Zagreba, u Harambašićevoj ulici, početkom siječnja otvoren je novi centar ljepote „Kallos, Lash Academy & beauty studio“, kao nastavak jedne lijepe poduzetničke priče vlasnice Martine Krajinović Gülsün, uspješne mlade Zagrepčanke.

SLIKA SALONA

Ovaj kozmetički salon nije isključivo mjesto gdje se žene uljepšavaju. Martina Krajinović Gülsün nagrađivana je artistica i edukatorica ugradnje ekstenzija trepavica „Lash Akademije“. Za Hrvatice kaže da su predivne njegovane žene koje znaju što žele i vole estetiku. Zbog toga njezin salon nudi pregršt kvalitetnih usluga.

Osim ekstenzija trepavica, specijalnost su tretmani čišćenja i njege lica koje ona i njezina desna ruka, kolegica Andrea – obožavaju.

Njega lica bio je glavni razlog zbog kojeg sam zavoljela kozmetiku. Kao mlada djevojka imala sam problematičan ten zbog čega sam bila jako nesretna, no nisam se prepustila malodušnosti, nego sam  otkrila načine kako riješiti problem. Kad vidim mladu djevojku s aknama na licu prvo što želim jest pomoći joj. Iz vlastita iskustva znam koliko akne mogu zagorčati život ženama i muškarcima – kaže Martina.

U novom salonu u kojem će zaposliti novu kolegicu, nude depilacije, masaže i pedikuru, a uskoro i trajni lak jednog novog brenda koji tek stiže na hrvatsko tržište. Salon u Harambašićevoj donio je nove planove, nove klijentice i kvalitetniju uslugu. Martina je krajem prošle godine zatvorila prijašnja dva salona – prvi u Sesvetama, a drugi u Tkalčićevoj – učinivši poslovni preokret kako bi na novoj lokaciji mogla objediniti sve svoje strasti.

– Bio je to logičan slijed nakon svih ovih godina jer su me posao, klijenti i studenti stalno vukli prema centru grada, a kako sam pomalo “control freak” i želim znati sve što se događa u mojim prostorima, fizički mi je postalo nemoguće biti na različitim mjestima u isto vrijeme. Prihvatila sam činjenicu da neću imati lanac salona iako mi je to bila želja, jer želim biti prisutna i odgovorna za sve što radimo ja ili moje kolegice. O Lash Akademiji razmišljala sam dulje vrijeme i sada se otvorila idealna prilika i lokacija koja se ne propušta – kaže Martina Krajinović Gülsün.

Sve na jednom mjestu za Martinu znači manje žurbe, a više kvalitetnog rada, manje stresa, zbog čega u salonu vlada samo pozitivna atmosfera.

– Jedan od najvažnijih projekata ove godine je „Lash Challenge“ – prvo međunarodno natjecanje u Zagrebu koje ponosno organiziram. Prvog travnja u Zagreb dolaze lash tehničarke iz svih dijelova Europe. Pozvala sam svoje kolege, suce iz svih dijelova svijeta i želim da ovo natjecanje postane tradicija – kaže Martina.

Novi program edukacije ugradnje trepavica smatra svojim najboljim poslovnim potezom.

Izlet u svijet poduzetništva započela sam prije devet godina. Iako je poslovni plan bio sjajno osmišljen, gospodarska kriza i neke pogrešne odluke usporavale su napredak. Osjećala sam da nešto nedostaje. Morala sam se prilagoditi tržištu jer su se cijene usluga urušavale. Napravila sam novi koncept i reorganizirala poslovanje ugradnjom ekstenzija trepavica. Odvažila sam se krenuti u tu priču bez očekivanja što će biti, no to mi je bio najbolji potez ikada! – kaže Martina. Kao edukatorica danas puno više putuje izvan Hrvatske. Osim organizacije međunarodnog natjecanja „Lash Challenge“ karijeru nastavlja i kao sutkinja na europskim natjecanjima.

Ambicioznost koja je krasi nije slučajna; nakon završene opće gimnazije upisala je Ekonomski fakultet na Kennedyjevom trgu. Na trećoj godini studija odlučila je prekvalificirati se za kozmetičarku, pa je paralelno završila studij ekonomije i srednju školu za kozmetičarku.  Martina je bivša sportašica –  još u osnovnoj školi trenirala je rukomet. Od rekreativnog bavljenja sportom postala je profesionalka i dogurala do reprezentacije. No, napunivši 23 godine oprostila se od sporta i krenula u poduzetništvo.

– Prvi salon otvorila sam bez iskustva, bez baze klijenata, ali snažne želje za uspjehom. Oduvijek sam znala što želim i nikada me nije bilo strah prihvatiti izazov, ako će me odvesti ondje gdje želim stići. Ponekad mi je doista teško uskladiti obiteljski život i biti dobra mama, supruga, domaćica i prijateljica, a istovremeno i uspješna poslovna žena. Učila sam na vlastitim pogreškama, nailazila na prepreke, no rješenje uvijek postoji ako vjeruješ u sebe zbog uloženog truda i znanja koje mi nitko ne može oduzeti –  kaže Martina, ponosna na obitelj i prijatelje koji uskaču po potrebi, čuvaju djecu, donesu ručak ili večeru u salon. Suprug joj je najveća potpora.

–  Ponekad imam krizu i peče me savjest što ne provodim  dovoljno vremena sa svojom obitelji, ali s druge strane, presretna sam jer radim posao koji obožavam i znam da sam bez obzira na umor sretna žena i da zbog predanosti svom pozivu svojoj djeci mogu pružiti bolji život – završava Martina.

Pitaj, sugeriraj, komentiraj

komentar/a

Podijeli objavu
Prethodni članakEdukativni projekt za djecu i roditelje “Ja čitam”
Sljedeći članakDugo očekivana premijera filma Anka po poznatom romanu Mate Lovraka Anka Brazilijanka
PRglas je portal o odnosima s javnošću i ostalim fragmentima integrirane marketinške komunikacije kojeg stvaraju stručnjaci za odnose s javnošću, novinari, kao i studenti koji se žele baviti ovim poslom vođeni idejom da nas sinergija spaja i pokreće. Cilj nam je prikupiti što više informacija potrebnih za kvalitetno komuniciranje s javnošću te promicati dobar glas o raznim kampanjama, događanjima i projektima, upozoravati na greške i loše poteze. Da bismo skratili vrijeme traženja, pružamo vam sve informacije na jednom mjestu i alate komunikacije online i offline vrste medija. Namijenjen je svima koje zanima neki od tih dijelova: stručnjacima za odnose s javnošću, poduzećima, studentima i svima koji žele naučiti nešto više o toj temi.