U povodu hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije i proslave Dana međunarodnog priznanja Hrvatske gradonačelnik Milan Bandić je zajedno s vojnicima i zapovjednikom Kravat pukovnije Željkom Matejčićem, ravnateljem ustanove Academia Cravatica Marijanom Bušićem i pripadnicima Kluba veterana 148. brigade Hrvatske vojske sudjelovao u vezanju crvene kravate na spomeniku prvomu hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

kravata spomenik F. Tudjmanu (2)Gradonačelnik Milan Bandić je istaknuo da je prvi hrvatski predsjednik veliki političar koji je najjasnije izrazio ideju neovisne Hrvatske. ”Osoba koja je bila na čelu pokreta otpora velikosrpskoj agresiji 90-ih, čovjek koji je bio na čelu zemlje u trenutku njezina međunarodnog priznanja i kada je Hrvatska uspostavila suverenitet nad svojim teritorijem su razlozi da kažemo jedno veliko hvala predsjedniku Tuđmanu”, kazao je gradonačelnik Bandić.

200115_vezanje kravate dr franji tudmanu (5)Zapovjednik Kravat pukovnije Željko Matejčić je rekao da je ovaj hvalevrijedan projekt dosada zaživio i da su kravate postavljene na 55 spomenika i bisti. ”Građani su jako dobro reagirali te su pozdravili ovakve akcije. S obzirom na važnost današnjeg dana, za kraj je ostavljeno vezanje kravate na spomeniku čovjeka koji je ovu zemlju zadužio neumornim zalaganjem za njezinu neovisnost i za njezino priznanje pred drugim europskim i svjetskim državama!”

Ravnatelj ustanove Academia Cravatica Marijan Bušić je kazao da se sjeća predsjednikova oduševljenja s kojom je priču o kravati 93. godine prihvatio. ”Nošenje kravate čovjeka obavezuje na dostojanstvo!”

kravata spomenik F. Tudjmanu (3)

Pitaj, sugeriraj, komentiraj

komentar/a