ZAGREB: Besplatna događanja tijekom ljeta – izložbe, plesne večeri, radionice, igraonice…

3. kolovoza – 16. kolovoza
Godišnja izložba članova HDLU-a

HDLU

Godišnja izložba članova HDLU-a otvorena je u Galeriji Prsten i PM u na Trgu žrtava fašizma. Ove godine posebna pažnja usmjerena je na novoprimljene članove i članice. Pozvani su dobitnici godišnje nagrade HDLU-a za životno djelo (Dalibor Jelavić), najbolju izložbu (Zoltan Novak) i najbolju mladu umjetnicu (Lana Stojićević).

 

3. kolovoza – 14. rujna 
Mali piknik na Vranicanijevoj – gastro oaza za ljetno osvježenje

Mali piknikMali piknikMali plac s Tavana osmislio je novu ljetnu gornjogradsku priču koja će se do sredine rujna održavati svake srijede od 17 do 21 sat. Predstavljanje malih lokalnih proizvođača i kušanje „hrane s izvora“ ima potpuno novu dimenziju u opuštenoj samoposlužnoj varijanti piknik-druženja. U slučaju kiše događaj se prebacuje u Branimir Centar.vegetables-1499905__180


5. kolovoza – 14. kolovoza 
Plesne večeri na Zrinjevcu

Od 5. do 14. kolovoza svaku večer sve će posjetitelje i one željne plesa dočekati užarena plesna atmosfera, a koja počinje ovaj petak s bendom The Shoppers i njihovom rock’n’roll svirkom. Slijede All Stars Band & Požgajac swinging ’60s, Walter Neugebauer, Hawai Luau, The Great Gatsby, Robert Mareković & The Swingers te večeri  tanga i salse.

PR FOTO
PR FOTO
Svaki radni dan 12 –20 sati
Arena centar – LEGO igraonica na 1. katu

lego

LEGO radionice održavaju se svaki radni dan u Arena centru od 12 do 20 sati. Na svakoj igraonici osiguran je LEGO kutak za igru i DUPLO bazen. Svi sudionici mogu osvojiti Lego nagrade.

 

 

 

 

Vrtlarske radionice za djecu do kraja rujna

vrtlarenje

U Arena centru održavaju se vrtlarske radionice za djecu. Prijave se zaprimaju na vrt@vilibald.hr, a trajat će do kraja rujna.

 

 

Ljeto na Štrosu do 4. rujna

medium_summer-on-stross-author-sanjin-kastelan-572861e035d59Svaki dan događa se nešto zanimljivo na Strossmayerovom šetalištu na Gornjem gradu.  Malo dječje kazalište održava se svaki dan od 19.30 sati, a navečer se održavaju svirke za odrasliju publiku.
Više na http://www.ljetonastrosu.com/

stross-750x315

 

Zagrebački piknik do 23. rujna u Maksimiru

piknik

Svake subote do kraja ljeta, od 10 do 17 sati. Posjetitelji mogu uživati u ugodnoj atmosferi uz lounge glazbu, društvene igre i nagradne igre te biblioteku na otvorenom. U slučaju kiše piknik se neće održati.
zagrebacki piknikzagrebacki piknik

 

Joga u Maksimiru subotom u 10 sati

13417445_1828397697388986_1386619692638368703_nJOGA U PARKU MAKSIMIR - ZAGAREB

Organizirana, besplatna joga u parku Maksimir, tijekom ljeta svaku subotu od 10 do 11 sati podno Vidikovca. Nije potrebna najava, svi su dobrodošli. Vodi certificirana joga instruktorica Maja Dlesk.

 Art park kod Uspinjače do 9. rujna 

artpark2art parkTijekom cijelog ljeta do rujna park između Tomićeve ulice, Ilice i Strossmayerovog šetališta do rujna, postao je Art park zahvaljujući umjetničkim kolektivu Pimp My Pump i regionalnim uličnim umjetnicima: Loncu, Lunaru, Artezu, Linnchu, Baretu, Modulu, Džedaju i drugima koji su oslikali zidove parka, očistili ga i otvorili sezonu. Drugi dio Kreativnog ljeta započet će 17. kolovoza i traje do 9. rujna a u tom periodu održat će se radionica  RAINBOW (oslikavanje klupica u parku), radionica SOUNDS (oslikavanje štapova, školjkica i drugih prikupljenih materijala kojima ćemo okititi stabla u parku, a koji će njišući se proizvoditi zvukove), radionica RAINBOW II (oslikavanje ljuljački u parku), radionica BAJKA uz gostovanje pripovjedača narodnih bajki (bajka + crteži na ispričanu bajku), radionica STABLO (crtanje stabla po promatranju), radionica FEEL (izrada osjetilnih skulptura za park), radionica FLOWER (izrada cvjetova i paukovih mreža za park), radionica PTICA NA ŽICI (oslikavanje ptica po šablonama za park)… Ondje se gledaju i filmovi – više na pmp.hr
artt

 

Pitaj, sugeriraj, komentiraj

komentar/a