Uloga je ljekarni puno je šira nego što ljudi misle; građani upravo u ljekarni mogu dobiti sve informacije prevenciji bolesti, liječenju i samoskrbi.

drive-in
Kako bi podigli kvalitetu zdravstva i pomogli slabije pokretnima i roditeljima s malom djecom, otvorena je prva drive-in ljekarna u Zagrebu u zagrebačkoj Dubravi, u Retkovcu, Aleja lipa 2a.

Na otvorenju sudjelovao je i gradonačelnik Zagreba, Milan Bandić koji je napomenuo kako u Zagrebu liječnička djelatnost stoluje još od 14. stoljeća, odnosno 1355. godine.

Gradska ljekarna Zagreb zdravstvena je ustanova s dugom tradicijom, no, svoju tradicionalnu ulogu svakodnevno prilagođavaju potrebama sugrađana uvođenjem novih usluga i inzistiranjem na kvaliteti istih, istaknula je ravnateljica Gradske ljekarne Zagreb Nada Jambrek.

drive-in

Drive-in ljekarna jedna je od takvih inicijativa koja povećava dostupnost ljekarničke skrbi osobama koje zbog određenih čimbenika nisu u mogućnosti ući u ljekarnu (slabije pokretnima, roditeljima s malom djecom i slično).

Primarni cilj takve ljekarne je olakšati pristup ljekarničkoj skrbi upravo osobama kojima je iz bilo kojeg razloga to otežano.

Osim posve novog drive in koncepta, Gradska ljekarna Zagreb je na istoj lokaciji u Retkovcu postavila i tzv. pametnu klupu koja, osim za odmor, služi za punjenje mobitela ili tableta s pomoću solarne energije.

pametna klupa

U suradnji sa Gradom Zagrebom i Gradskim uredom za gospodarstvo pored ljekarni su postavljeni stalci za bicikle.

Ljekarnička skrb što je pruža Gradska ljekarna Zagreb upotpunjena je novom, modernom i inovativnom uslugom čime dokazuje zašto je jedna od najdugovječnijih hrvatskih ljekarničkih institucija.

drive-in

 

Pitaj, sugeriraj, komentiraj

komentar/a