Radionice festivala Dani komunikacija u Rovinju uvest će studente u svijet tržišnog komuniciranja za uspješan početak karijere

S 2017. godinom Dani komunikacija nastavljaju s integracijom u industriji te, nakon onlinea i offlinea, sada spajaju odnose s javnošću i oglašavanje. A u program festivala integrirat će se i još jedna kategorija – studenti. Upravo među mladim nadama koje tek čeka iskorak u svijet komunikacija leži velik potencijal za daljnji razvoj industrije komunikacije u Hrvatskoj. No, željezo se kuje dok je mlado, rekli bi mudri. I stoga – praksa, praksa i samo praksa – to bi mogao biti lajtmotiv interaktivne radionice „Digitalna praksa nakon faksa“. Na radionici će studenti moći saznati koja su to znanja i vještine potrebni za uspješnu karijeru u digitalnom marketingu te koje im se sve mogućnosti otvaraju kroz to područje. Studenti će saznati i leži li im bolje rad s klijentima ili kreativa ili, pak, vođenje tima ili operativa. Kroz radionicu će okupljene voditi Ida Pandur (osnivačica i CEO, ENTG) i Andrej Virant (copywriter i suvlasnik, Size). Kroz seminar „Top lista digitalista“ studentima će se predstaviti presjek najnovijih tehnologija i primjera digitalnih komunikacija diljem svijeta. Na seminaru čiji je cilj prije svega motivacija i insipiracija mladih umova za korak u pravom smjeru prema rubu inovativnih tehnologija i komunikacije pobrinut će se Digital Account Director McCanna Zagreb Martina Jelić i osnivač i direktor Drapa Davor Runje.

A osim priča o praksi i otkrivanja svojih idealnih vještina, studenti će se upoznati i s korištenjem boja u komunikaciji i to u sklopu interaktivne radionice koju će voditi Romana Lekić, profesorica i pomoćnica dekana Visoke škole za komunikacijski menadžment Edward Bernays. Radionica će sudionike uvesti u svijet komunikacija i oslobađanja emocija putem boja, u svijet u kojem svaka boja ima svoju vibraciju, svoj kod i određeni ritam. Stečena znanja moći ćete aktivno primijeniti u turizmu i industriji slobodnog vremena, u dizajnu, u upravljanju doživljajem kod organiziranja festivala, evenata, u animaciji, itd.

Ova interaktivna radionica dat će odgovore na brojna pitanja kao što su: Kako boje utječu na to koji proizvod ćemo kupiti? Koju boju odjeće ćemo nositi u određenoj prilici? Kako ćemo obojiti poslovni prostor kako bismo bolje prodali naš proizvod? Kako ćemo uz pomoć boje naš proizvod učiniti prepoznatljivim i primamljivim?

16194955_1090437524418910_2357330287280279573_n