Međunarodna komora mladih Zagreb (JCI Zagreb) organizirala je u subotu, 15. ožujka 2014., u Europskom domu u Zagrebu konferenciju pod nazivom „Zapali svoju ideju by JCI Zagreb s ciljem edukacije početnika u biznisu, prvenstveno mladih osoba od 18 do 40 godina, i to kako od same ideje doći do profitabilnog biznisa. Dvorana Europskog doma bila je prepuna, s više od 150 sudionika.

“Mi smo ovdje zbog Vas i podržat ćemo mlade ljude da pokrenu svoje poslove”, rekla je u uvodnom govoru Zdenka Lončar, izaslanica Ministra poduzetništva i obrta, koja je podržala projekt konferencije JCI Zagreb.

Predsjednik Gradske skupštine grada Zagreba Darinko Kosor rekao je okupljenima kako je u Hrvatskoj moguće ostvariti “hrvatski san”. Pozvao je okupljene koji imaju ideju za start-up da započnu posao u Hrvatskoj i pozvao ih je da ne odlaze u druge države kada u Hrvatskoj nedostaje poduzetnika. “Stvorite sami sebi posao”, naglasio je Kosor.

Okupljene je pozdravio predsjednik JCI-a Hrvatske, Matija Longin, kao i predsjednica JCI Zagreba, Ana-Maria Gurdulić ,koja se zahvalila okupljenima na velikom odazivu te Gradu Zagrebu i Ministarstvu poduzetništva i obrta na potpori za ovaj prvi, koji je samo početak niza projekata koje će JCI Zagreb realizirati. Predsjednica JCI Zagreb Ana-Maria Gurdulić pozvala je sve mlade ljude s vizijom da se odvaže i da se priduže JCI Zagrebu u stvaranju pozitivnih promjena i novih prilika u našoj zajednici.

Prva panelistica Tana Zimmermann, koja je ujedno i članica JCI Zagreba, vlasnica je društvene mreže i oglasnika Bazzar.hr. Tana je sa sudionicima podijelila svoje iskustvo u procesu stvaranje ideje od inicijalne pa do faze realizacije. Zainteresirana publika imala je mnogobrojna pitanja za Tanu o preprekama na koje je nailazila na putu do uspjeha kao i o načinu savladavanja istih.

Mladi PR-ovac za područje novih tehnologija Bruno Blumenschein istaknuo je važnost content marketinga i human to human komunikacije na primjerima dobre prakse, a svoje tvrdnje potkrijepio je na primjeru start-upa Chummunity na kojemu trenutno radi.

Panelist Tomislav Pokrajčić autor je start-up projekta Weddingella, a na konferenciji je naglasio važnost dobre preporuke i lojalnosti klijenta. Publici je otkrio i  kanale za dobru komunikaciju s krajnim korisnicima u promotivnoj kampanji.

“Ideja nije dovoljna. Birajte kome ćete vjerovati jer je važno da prije pokretanja posla stvorite dobro radno okruženje. Učite iz tuđih grešaka, ali učenje na vlastitim greškama na kraju je jedini pravi način”, istaknula je panelistica Ida Pandur, osnivačica digitalne marketinške agencije Entourage Grey Ltd. Ona je prisutnima ispričala kako je nadvladala strah da ode iz tvrtke za koju je radila kako bi ostvarila svoj san o vlastitoj tvrtki. Sudionicima je na kraju dala savjete kako da uspješno transformiraju neuspjeh u uspjeh.

“Pružimo mladim ljudima priliku da žive svoje ideje, a ne samo da ih sanjaju!“ rekla je predsjednica JCI Zagreba, Ana-Maria Gurdulić, koja je zajedno sa svojim članovim JCI Zagreba svim sudionicima konferencije pripremila iznenađenje. S obzirom da je znanje važno primijeniti, sudionici su u interakciji s panelistima imali priliku prezentirati svoje ideje nakon čega su četiri najbolja sudionika osvojili  vrijedne nagrade.

Za više informacija posjetite: ▸ www.jci-zagreb.hr ▸ www.facebook.com/jci.zagreb

Podijeli objavu
Prethodni članakMILLENIUM PROMOCIJI GRAND PRIX ZA KOMUNIKACIJSKU KAMPANJU LANSIRANJA VŠKM EDWARD BERNAYS
Sljedeći članakPaul Bradbury: Par iz Meksika čitao je moj blog tri mjeseca, a onda su odlučili doseliti na Hvar
Ivan Mioč diplomirao je marketing, PR i medije na Veleučilištu VERN' u Zagrebu. Iskustvo u svijetu komunikacija stekao je zahvaljujući brojnim poslovnim angažmanima u odjelima marketinga za hrvatske korporacije iz područja medija i izdavaštva (Business.hr, 21.stoljeće, RTL, net.hr...), kao i organizacijama civilnoga društva te kroz rad na specijalnim projektima. Zaljubljenik je u politički i digitalni marketing kao i web 2.0 servise koji su uvelike transformirali i promijenili način na koji danas konzumiramo informacije. Konstantno se usavršava te redovito sudjeluje na edukativnim seminarima, radionicama, okruglim stolovima i konferencijama iz područja marketinga, medija i PR-a. Nadahnjuju ga ljudi, priroda, fotografija i knjige.