Što dobijete kada na četiri dana dovedete na jedno mjesto (ovoga puta u apartmane Snježna kraljica na Sljemenu) 20 marljivih i ambicioznih studenata, njihove moguće buduće poslodavce iz različitih kompanija, odlične organizatore s portala posao.hr, pregršt zanimljivih predavača, edukacija i radionica – jedinstveni Career Boot Camp!

Kao polaznica 4. Career Boot Campa iz prve ruke bih željela upoznati sve studente sa ovim hvalevrijednim projektom portala posao.hr. CBC je namijenjen prvenstveno studentima završnih godina koji počinju razmišljati o budućoj poslovnoj karijeri i žele ostvariti uspješan networking s budućim poslodavcima. Projekt studentima nudi dinamičan četverodnevni program u kojem se isprepliće individualni i timski rad u duhu pravog kampa koji ću vam sada pobliže opisati.

„Kakav je odnos radni odnos?“, naslov je prvog predavanja na CBC-u predstavnica partnera projekta iz Kaufland Hrvatska, Gordane Frgačić, HR Managera, i Martine Trslić, više stručne suradnice. Putem različitih individualnih i timskih zadataka Gordana i Martina su nam približile ‘nepoznate’ pojmove koje nas čekaju na tržištu rada, objasnile važnost kvalitetnog odnosa s kolegama i poslodavcem te nas upoznale s testovima koje možemo očekivati prilikom selekcijskog procesa. Istog dana upoznali smo se i sa Sanjom Hrvojević Beganović, zastupnicom i direktoricom tvrtke Saab u Hrvatskoj, koja nas je motivirala i nadahnula svojom pričom ističući važnost rada na sebi i osobne spremnosti na izazove u poslovnoj karijeri.

Sljedećeg dana bili smo suočeni s pravim avanturističkim izazovom. Kako bi izgradili pravi timski duh, zajedničkim mozganjem i naporima smo putem smjernica i tragova sakrivenih na različitim mjestima u zelenilu Sljemena pokušali pronaći ‘skriveno blago’. Nakon toga je slijedilo predavanje i radionica Sandra Kraljevića, mlađeg konzultanta u tvrtki Ramiro d.o.o., koji nam je otkrio male tajne uspješne (samo)prezentacije te verbalne i neverbalne komunikacije. Uspješan rezultat timskog rada pokazali smo i kreativnim rezultatima business case-a koji nam je zadala tvrtka INA pod nazivom „Proces pribavljanja i selekcije za pripravnička radna mjesta u INA d.d.“. Nakon marljivog i dinamičnog radom u zaista kratkom vremenskom roku svoje rezultate smo predstavili pred peteročlanim žirijem među kojima su bili i potencijalni budući poslodavci.

Sve je to zbog brade“, duhoviti je naziv predavanja Saše Jurkovića, direktora portala posao.hr, koji nam je govorio o važnosti postavljanja ciljeva u karijeri te planu kojeg je potrebno napraviti kako bi se ti ciljevi ostvarili. Voditelj tvrtke Alter-Ars, coach Dragan Knežević, svojom praktičnom radionicom potaknuo nas je na razmišljanje o važnim stvarima poput utjecaja osobne svijesti na uspješnost na tržištu rada, malih tajni poslovnih razgovora, pregovaranja i neverbalne komunikacije.

Jedan od najkorisnijih segmenata ovog projekta bila je simulacija razgovora za posao s Human Resources managerima velikih domaćih i stranih tvrtki kao što su Automobili Rimac, Hrvatska pošta, Oglasnik d.o.o., Koncern Agram, američkog koledža RIT Croatia te Visoke škole za menadžment i dizajn Aspira, na kojem smo svatko pojedinačno dobili povratne informacije o izgledu životopisa, motivacijskog pisma te općenito ponašanja na razgovoru. Tijekom svakog dana i večeri imali smo priliku i uživati u zajedničkim druženjima međusobno ali i s budućim poslodavcima na kojima su se rodila nova poznanstva, prijateljstva i moguća poslovna partnerstva.

Organizatori su najavili sljedeći Career Boot Camp već sredinom sljedeće godine i stoga pratite njihovu web i facebook stranicu i nemojte propustiti ovo nezaboravno iskustvo koje će vam zasigurno nadograditi temelj vaše buduće karijere.