Prvi dan popularnog festivala Dani komunikacija u Rovinju obilježio je Alex Braun, „čarobnjak za kampanje” koji je radio i s Tonyjem Blairom i Hillary Clinton, a domaćoj je javnosti najpoznatiji po suradnji s SDP-om

30.3.2017., Rovinj - Dani komunikacija 2017., nacionalni festival marketinskih komunikacija koji traje od 30. ozujka do 2. travnja u hotelu Lone. Predavanje Alexa Brauna, marketinskog strucnjaka za politicke kampanje.   Photo: Petar Glebov/PIXSELL
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

– Može li umjerena politička struja doći do izražaja u svijetu u kojem Trump pobjeđuje, a LePen ili Wilders vode u anketama? Odgovor na to pitanje hrvatskoj je publici u Rovinju pokušao dati Alex Braun, slavni američki strateg specijaliziran za konzalting, koji je domaćoj javnosti najpoznatiji po suradnji s SDP-om. Upravo je Braun obilježio otvorenje popularnog festivala namijenjenog tržišnim komunikacijama, Dani komunikacija, koje se održava u rovinjskom hotelu Lone. Gostovanje Alexa Brauna predstavilo je ujedno i zaokret u konceptu festivala koji sve više spaja oglašavanje s odnosima s javnošću. U tom smjeru planirani su i novi programski sadržaji koji su već prvoga dana privukli velik broj posjetitelja.

Među njima je i bilo i predavanje Vesselina Popova, direktora razvoja Centra za psihometriju iz Cambridgea. Popov je u Rovinju predstavio metodu koja je odigrala velik utjecaj u američkim predsjedničkim izborima i referendumu u Ujedinjenom Kraljevstvu, odnosno tehnologiju koja kombinira psihološke profile i podatke s društvenih mreža radi korištenja u marketinškim kampanjama.

Dani komunikacija su ove godine produljeni i s dva na tri dana, što i ne čudi previše, s obzirom na to da interes posjetitelja raste iz godine u godinu, kako zbog vrhunskog programa i predavača, tako i zbog popratnih zabavnih i kreativnih sadržaja za sve. Festival Dani komunikacija održava se od 30. ožujka do 2. travnja u hotelu Lone u Rovinju.

 

16194955_1090437524418910_2357330287280279573_n