Bernays je potpisao Sporazum o partnerstvu s HUKA-om o realizaciji praktične nastave u PR agencijama koje su njezine članice.

Kako bi ostvarili svoj primarni cilj i studentima omogućili kvalitetno stjecanje praktičnog znanja, Edward Bernays Visoka škola za komunikacijski menadžment i Hrvatska udruga komunikacijskih agencija (HUKA) potpisali su Sporazum o partnerstvu. Riječ je o suradnji koju su dogovorili mr. sc. Zdeslav Milas, prodekan Bernaysa i Mario Aunedi Medek, predsjednik Upravnog odbora HUKA-e. Naime, u okviru partnerstva HUKA će za potrebe realizacije praktične nastave omogućiti studentima Bernaysa odrađivanje prakse i rada na poslovima odnosa s javnošću u PR agencijama koje su njezine članice.

Povod ove suradnje je zajednička želja Bernaysa i HUKA-e da budući PR stručnjacima uz kvalitetno znanje iz teorije steknu i toliko potrebno praktično znanje te čim prije započnu sa realizacijom vlastitih karijera. Prema posljednjim provedenim istraživanjima o stanju u struci odnosa s javnošću u Hrvatskoj, čak 16 posto današnjih domaćih stručnjaka za odnose s javnošću započelo je svoju karijeru za vrijeme studija odnosno nakon obavljene studentske prakse. U tom smislu ova suradnja je još jedna korak k ostvarivanju cilja Bernaysa – „Studiraj, da bi se zaposlio i napredovao“.

Hrvatska udruga komunikacijskih agencija (HUKA) udruga je hrvatskih komunikacijskih agencija osnovana 2010. godine u Zagrebu s ciljem razvoja i standardizacije hrvatskog tržišta komunikacijskih agencija i definiranja, promicanja, unapređenja i nadogradnje standarda struke u Hrvatskoj te certifikacije svojih članica. HUKA se razvila iz dotadašnje Sekcije agencija HUOJ-a na inicijativu 15 vodećih tvrtki koje pružaju komunikacijske i usluge odnosa s javnošću na hrvatskom tržištu, a članica je Međunarodne udruge komunikacijskih agencija ICCO. Jedan od povoda osnivanja udruge jest i pristupanje međunarodnoj udruzi International Communications Consultancy Organisation (ICCO) koja na globalnoj razini okuplja nacionalne udruge agencija s kojima, kroz sinergiju znanja i iskustava iz raznih dijelova svijeta, razvija standarde i definira nove trendove razvoja savjetodavnog tržišta. Udruga u ovom trenutku okuplja 13 agencija.

Podijeli objavu
Prethodni članakBudućnost regionalnih komunikacijskih agencija
Sljedeći članakPostani student dopisnik!
Edward Bernays
Edward Bernays prva Visoka škola za komunikacijski menadžment privatna je visokoobrazovna institucija koja prva u Hrvatskoj i regiji izvodi cjelovito specijalizirano obrazovanje na području komunikacijskog menadžmenta i odnosa s javnošću. U trenutku kada na tržištima regije nedostaje kvalitetno educiranih stručnjaka za odnose s javnošću, a brojna istraživanja ovu struku svrstavaju na vrh lista poželjnih zanimanja, Bernays prvi u regiji potpuno integrira komunikacijske studije i do zadnjeg detalja prilagođava ih stvarnim potrebama tržišta odnosa s javnošću. Na ovaj način studentima iz Hrvatske, ali i cijele regije, dostupno je obrazovanje koje zadovoljava najviše obrazovne i stručne standarde te studentima osigurava europsku diplomu koja je garancija obrazovanja prema vrhunskom programu za komunikacijski menadžment.