Bernays: Pet vještina potrebnih za uspješno bavljenje odnosima s javnošću koje se uče na praksi

Brojna su znanja i vještine koja stječemo za vrijeme svog visokog obrazovanja, a Bernaysovi studenti imaju priliku teorijska znanja primijeniti u praksi već za vrijeme svog studija.

430x320-1049-pet-vjestina-potrebnih-za-uspjesno-bavljenje-odnosima-s-javnoscu-koje-se-uce-na-praksi

1. Osnovni pojmovi iz računovodstva. Znate li razliku između dobiti i gubitka, što prikazuje bilanca, kako je iščitati, koja je razlika između bruto i neto marže? Sve to možda se na prvu čini nemogućim za razumjeti, osim ako niste osoba koja se bavi računovodstvom, no ovo su samo osnovni pojmovi koje bi svaki profesionalac u odnosima s javnošću trebao znati razlikovati i primjenjivati prije negoli ozbiljnije zakorači u profesiju.

2. Granica između PR-a i marketinga. Jasnu granicu između PR-a i marketinga u prošlosti često ni sami stručnjaci u odnosima s javnošću nisu znali jasno odrediti, no jedno je ključno: marketing je u najvećoj mjeri usmjeren na prodaju proizvoda ili usluge, dok su odnosi s javnošću potporna funkcija marketinga koja svoje napore usmjerava na održavanje naklonosti i razumijevanja proizvoda ili usluge od strane ciljanih kupaca, odnosno korisnika.

3. Budžetiranje i prognoziranje sastavni su dijelovi svake komunikacijske strategije, a prije ili kasnije i vi ćete biti u prilici da je pripremite od početka do kraja za svoju organizaciju ili klijenta. To uključuje i izvjesna znanja s područja financija, kao i kvalitetno upravljanje promjenama jer od trenutka stvaranja do trenutka primjene komunikacijske strategije puno toga se može izmijeniti.

4. Menadžment i vođenje. Razlika između ta dva pojma više je nego očita, no često se između ova dva pojma stavlja znak jednakosti. Menadžer je osoba koja je usmejerena na sadašnjost, promiče stabilnost i kontrolira situaciju kako bi se znala nositi s promjenama u svom poslovnom okruženju, dok je vođa zagovaratelj i nositelj tih istih promjena, osoba koja potiče i osnažuje svoje zaposlenike i u konačnici ih motivira da budu što efektivniji u svome poslu.

5. Spremnost da naučite nešto novo. Svaka profesija u današnjem užurbanom i neprestano promijenjivom svijetu, pa tako i odnosi s javnošću, zahtijeva spremnost na svakodnevan rad na sebi i usavršavanje svojih postojećih vještina jer obrazovanje ne prestaje danom dobivanja diplome u ruke, već upravo suprotno. Tada počinjemo stvarati onu ključnu razliku između sebe i naših kolega koji su kao i mi stekli svoje visoko obrazovanje. Stjecanjem novih vještina izravno utječemo na povećanje vlastite šanse za uspjehom u budućem poslu.

Svoju uspješnu budućnost već je osiguralo više od 300 studenata najvećeg studija komunikacijskog menadžmenta u Hrvatskoj. Četiri od pet gore navedenih vještina studenti Bernaya stječu u sklopu različitih kolegija na preddiplomskom i diplomskom studiju, kao i u sklopu jedinstvenog sustava prakse u gotovo 70 partnerskih institucija.

Izvorni članak PR Dailyja možete pročitati ovdje.

Podijeli objavu
Prethodni članakIZVJEŠTAJ MAPPING MEDIA FREEDOMA: U EUROPI RASTE BROJ NAPADA NA NOVINARE
Sljedeći članakHRT-ovu televizijsku debatu Andreja Plenkovića i Zorana Milanovića pratilo više od pola milijuna ljudi
Edward Bernays
Edward Bernays prva Visoka škola za komunikacijski menadžment privatna je visokoobrazovna institucija koja prva u Hrvatskoj i regiji izvodi cjelovito specijalizirano obrazovanje na području komunikacijskog menadžmenta i odnosa s javnošću. U trenutku kada na tržištima regije nedostaje kvalitetno educiranih stručnjaka za odnose s javnošću, a brojna istraživanja ovu struku svrstavaju na vrh lista poželjnih zanimanja, Bernays prvi u regiji potpuno integrira komunikacijske studije i do zadnjeg detalja prilagođava ih stvarnim potrebama tržišta odnosa s javnošću. Na ovaj način studentima iz Hrvatske, ali i cijele regije, dostupno je obrazovanje koje zadovoljava najviše obrazovne i stručne standarde te studentima osigurava europsku diplomu koja je garancija obrazovanja prema vrhunskom programu za komunikacijski menadžment.