Ekološki osviješteni ljubitelji Coca-Cole, radujte se! Zahvaljujući novom setu “2nd Lives”, sada možete pretvoriti svoju Colu u nešto zaista izvrsno.

Je li to samo prazna boca od soka? Nije, to je pištolj na vodu. Bezvrijedni komad smeća? Nikako, to je šiljilo za olovke ili dječja zveckalica. Učinite svoju djecu sretnom, dajte im igračke napravljene od boce Coca-Cole. Ako imate dvije prazne boce možete napraviti bučice kojima ćete potrošiti kalorije koje ste unijeli ispijanjem istih.

Kreirana uz pomoć agencije Ogily & Mather China, kampanja sadržava liniju od 16 inovativnih čepova koji se stavljaju na prazne boce i pretvaraju ih u korisne stvari poput pištolja na vodu, zviždaljki, pomagala za slikanje,  šiljila za olovke. Sve je to dio poticanja potrošača u Vijetnamu na recikliranje, ali i rijetki uspjeh takve vrste alkemije koja nastoji reinkarnirati otpad u oglašavanje. Coca-Cola će za početak pokloniti 40.000 modificiranih čepova koji dolaze u 16 oblika.

Nije poznato jesu li nastavci izrađeni od recikliranog materijala. Čak i ako jesu, proizvodnja dodatnih plastičnih dijelova možda i nije najbolji način za smanjivanje plastičnog otpada.

Ali nije riječ o tome. Iako čepovi možda neće imati toliki odjek kao kampanja “it takes two to open bottles”, predstavljaju inteligentan način oglašavanja. Kampanja postavlja pitanje „Što ako se prazne boce Cole nikad ne bi bacale“. Očigledno, značilo bi da bi ljudi posvuda konačno živjeli u utopiji gdje bi sve bilo izrađeno od proizvoda Coca-Cole.

Podijeli objavu
Prethodni članakHUOJ traži suradnike/volontere u radnoj grupi za digitalne komunikacije
Sljedeći članakVlada Republike Hrvatske: O središnjem državnom portalu
Manjgura d.o.o. je agencija za odnose s javnošću koja pokriva sve vrste komunikacijskih usluga još od davne 1997. kada je pojam PR-a bio još daleka, nepoznata strana riječ. Radimo sve, od strateškog planiranja do stavljanja zareza u vaše tekstove. Posebno područje interesa tvrtke je krizno komuniciranje, strateško komuniciranje u politici (neki ga nazivaju i spinom) i novi mediji. Kažu da se tu zaista dobro snalazimo. Inače, manjgura znači curica po dubrovački. Nezgrapnog imena, ali neodoljiva. Mane? Previše radi. Više možete pročitati na web stranici: manjgura.hr.