* Demofest  * Banja Luka *od 20 do 22. srpnja * Tvrđava Kastel *

 

Demofest, najpoznatiji mali-veliki festival u susjedstvu, za svoj deseti rođendan dobio je jedan od najljepših poklona koji ga je svrstao među najzanimljivije festivale u Europi. Potvrda je stigla čak preko Atlantika!

Naime, Flight Network, najveća turistička agencija u Kanadi, objavila je ovogodišnju listu najzanimljivih festivala iz Europe koji imaju najprisniji odnos s publikom. Na toj listi našao se i Demofest.

Coachella, Lollapalooza, Tomorrowland, Fuji Rock. Zvuči poznato? Trebalo bi, jer su ovi međunarodni glazbeni festivali među najvećim i najpopularnijim na svijetu. Dok su ovakvi masivni koncerti dobri, oni uključuju i velike troškove, a mi ne govorimo samo o novcu. Ogromne gužve i mnogo buke znače da je ponekad teško vidjeti ili čak čuti neke glazbene nastupe“, započinje svoj osvrt Flight Network.

Međutim postoje brojna festivalska mjesta koja treba posjetiti, jer je njihov odnos prema publici potpuno drugačiji. Intimniji“, dodaje se u nastavku.

Najpoznatiji festival demo bendova na Balkanu tako se našao u društvu velikih i poznatih festivala. Stoga, za one koji su konstantno u potrazi za nečim novim, Demofest je pravi odabir.

Flight Network posebno ističe prednosti Demofesta, kako zbog grada u kojem se odvija, koji odlikuje alejama, nadimkom “grad zelenila” i prelijepom rijekom Vrbas, tako i zbog lokacije na kojoj se održava sam festival, odnosno tvrđave Kastel.

“Izuzetno smo ponosni što se priča o Demofestu proširila i na drugi kontinent, i što je Banjaluka putem našeg festivala prepoznata kao turistička lokacija koja je poželjna čak i za posjetitelje iz Kanade. Smatramo da je ovo jedan od konkretnih znakova koji ukazuju na to da Banjaluka treba postati jedan od velikih glazbenih regionalnih centara, kada je u pitanju festivalski turizam”, naveli su organizatori Demofesta.

Podsjetimo, ovogodišnji Demofest će se održavati od 20. do 22. srpnja na tvrđavi Kastel u Banjaluci, i pored natjecateljskog dijela za demo bendove, kojih je ove godine čak 50, donosi koncerte poznatih domaćih i stranih izvođača poput Dubioze Koletiv, Ede Maajke, Lačnog Franza, Freemasonsa, Rudimentala, Markyja Ramonea i mnogih drugih.

Među 50 demo bendova koje je izabrao stručni žiri, naći će se čak 9 bendova iz Hrvatske – Bad Mashrooms, Disco Occulto, Harvo Jay, Ischariotzcky, Neće to na dobro, Pale Origins, Slow Motion Suicide, Tyger Lamb i Detroit Groove Gang.

 Ulaznice za Demofest 2017 se kupuju na ulazu u Tvrđavu Kastel, a za publiku iz Hrvatske organizirani su posebni i vrlo pristupačni paketi smještaja, prijevoza i ulaznica.
Raspored izvođača po danima kao i ponudu Atlas paketa s prijevozom i smještajem provjerite ovdje.

 

***
Demofest uz glazbeni program nudi pregršt doživljaja.
Detaljnu ponudu, raspored svih izvođača kao i razne zanimljivosti pročitajte ovdje, a sve novosti vezano uz festival pratite na službenoj FB stranici Demofesta.
Aranžmani za publiku iz Hrvatske su u prodaji, a ponudu paketa možete provjeriti na ovom linku.

Podijeli objavu
Prethodni članakNewsletter HND-a za lipanj
Sljedeći članakJubilarno okupljanje kreativnih dokoličara u Rovinju od 21. do 24. rujna
Suzana Jovanović
PRglas - dopisnica Suzana je studentica diplomskog studija na Edward Bernaysu, Visokoj školi za komunikacijski menadžment. Završila je stručni preddiplomski studij marketinga i komunikacija na Visokoj poslovnoj školi Zagreb s pravom javnosti. Prva radna iskustva stekla je na radiju i kao novinar. Suzana Jovanović radi u IM&C agenciji od siječnja 2015. godine kao mlađa savjetnica. Prva radna iskustva stekla je na radiju još za vrijeme srednjoškolskog obrazovanja, gdje je kao voditelj i novinar provela devet godina. Izazove poslovnog dijela života nastavila je prihvaćati u telekom industriji, radom uz studij odnosa s javnostima. Danas radi u odnosima s javnošću, a najveća joj je ljubav upravo brand PR. Ne manje izazovno za nju je i područje korporativnog, projektnog i event menadžmenta, a nedavno je zaplivala i u glazbeni PR. Community menadžment i društveno odgovorno poslovanje njezina su životna svakodnevnica. Naime, voditeljica je humanitarne inicijative Komuniciraj humanitarno i članica HUOJ-a.