Dr. Dejan Verčič dobitnik je nagrade Pathfinder za 2016. godinu!

Dr. Dejan Verčič, profesor i voditelj Centra za marketing i odnose s javnošću na Sveučilištu u Ljubljani, dobitnik je nagrade Pathfinder za 2016. godinu.

Riječ je o najvećoj akademskoj nagradi Instituta za odnose s javnošću (IPR), a ona će mu biti uručena na godišnjoj večeri u hotelu Roosevelt u New Yorku, 30. studenog 2016.  Ovo izuzetno priznanje bit će mu dano zbog prepoznavanja njegovih znanstvenih istraživanja koja daju značajan doprinos u teoriji i praksi odnosa s javnošću.

Dejan Verčič bio je prvi tajnik društva za odnose s javnošću Slovenije te predsjednik EUPRERA-e.  (European Public Relations Education and Research Association). Također, počasni je član Hrvatske udruge za odnose s javnošću. Od 1994. godine, organizator je BledComa – godišnjeg međunarodnog znanstvenog skupa u Sloveniji te je jedan od osnivača istraživačkog tima Europskog komunikacijskog monitora.

Dejan Verčič koautor je nekoliko važnih djela u odnosima s javnošću, komunikacijskog menadžmenta i strateškog komuniciranja. Napisao je i uredio 14 knjiga i više od 300 članaka, poglavlja u knjigama, monografija, osvrta i radova.

Podijeli objavu
Prethodni članakŠto se krije iza imena “Kreativni evangelist”?
Sljedeći članakPR/Mediji clipping – pregled tjednih događanja 2. 9. 2016.
Edward Bernays
Edward Bernays prva Visoka škola za komunikacijski menadžment privatna je visokoobrazovna institucija koja prva u Hrvatskoj i regiji izvodi cjelovito specijalizirano obrazovanje na području komunikacijskog menadžmenta i odnosa s javnošću. U trenutku kada na tržištima regije nedostaje kvalitetno educiranih stručnjaka za odnose s javnošću, a brojna istraživanja ovu struku svrstavaju na vrh lista poželjnih zanimanja, Bernays prvi u regiji potpuno integrira komunikacijske studije i do zadnjeg detalja prilagođava ih stvarnim potrebama tržišta odnosa s javnošću. Na ovaj način studentima iz Hrvatske, ali i cijele regije, dostupno je obrazovanje koje zadovoljava najviše obrazovne i stručne standarde te studentima osigurava europsku diplomu koja je garancija obrazovanja prema vrhunskom programu za komunikacijski menadžment.