Euro Effies godišnje je natjecanje koje nagrađuje najbolje međunarodne komercijalne komunikacijske kampanje u Europi, a ove godine u žiriju će biti tri hrvatska predstavnika.


Europsko udruženje agencija za tržišno komuniciranje (EACA) objavilo je imena članova žirija koji će odlučivati o dobitnicima nagrada Euro Effie 2018. godine. Na čelu žirija je Adrian Farina, Senior Vice President u marketingu Visa Europe, a pridružila su mu se i tri predstavnika iz Hrvatske: Nina Pentek, direktorica marketinga u Erste banci, Filip Rabuzin, direktor marketinga u kompaniji HEINEKEN Hrvatska i Ivan Šuvar, direktor marketinga i izvrsnosti potrošača Zagrebačke Pivovare.

Euro Effies je godišnje natjecanje koje nagrađuje najbolje međunarodne komercijalne komunikacijske kampanje u Europi. Uz to, Euro Effies je priznanje partnerstvu klijenta i agencije, kao i simbol dokazane učinkovitosti oglašavanja.

Žiri natjecanja sastavljen je od profesionalaca, kako iz agencija tako i sa strane klijenata, i to iz 20 europskih zemalja. Njihovo iskustvo, znanje i stručnost doprinijet će u izboru najboljih kampanja. U periodu od 4. do 15. lipnja žiri će odlučivati o finalistima za drugi krug koji će se održati 28.lipnja. Žiri uzima u obzir širi raspon kvaliteta svake kampanje kako bi utvrdili koje kampanje zaslužuju ući u drugi krug i potencijalno osvojiti nagradu. Kvalitete su raspodijeljene u četiri kategorije: Strateški izazov, Kreativna strategija, Oživljavanje ideje te Učinkovitost.

Predsjednik žirija Adrian Farina izjavio je: „Počašćen sam biti na čelu ovogodišnjeg Euro Effiesa. Smatram da je nagrada učinkovitosti najvažnije dostignuće kojem jedna marketinška kampanjambleom, Nielsenom, Creativebriefom i FirstRental & Viva Xpress Logisticsom.

Osim Euro Effie natjecanja, Effie nagrada dodjeljuje se za nacionalna postignuća u preko 40 zemallja diljem svijeta pa tako i Hrvatskoj. Croatia Effie je središnja marketinško-poslovna inicijativa koja promiče nezaobilaznu povezanost između marketinških aktivnosti i tržišnih rezultata. Ova prestižna nagrada krajnji je dokaz i priznanje koje se na nacionalnoj razini dodjeljuje najboljim agencijama i oglašivačima za izvanredno tržišno komuniciranje u segmentima kreativnosti, strategije i postignutih rezultata.

Euro Effie Awards

 

Više informacija o natjecanju Effie Croatia na www.effie.hr.

O Euro Effies nagradama:

Euro Effies nagrade su predstavljene 1996. godine s ciljem nagrađivanja oglašavanja koje gradi brandove izvan očekivanih granica. To su prve paneuropske nagrade za oglašavanje koje se ocjenjuju na temelju učinkovitosti. EFFIE i EURO EFFIE su registrirani zaštitni znaci Effie Worldwide, INC. te su pod licencom EACA-e

O EACA:

Europsko udruženje agencija za tržišno komuniciranje (EACA) sa središtem u Briselu je organizacija koja zastupa oglašivačke i medijske agencije koje pružaju punu uslugu te udruženja agencija u Europi. EACA promovira pošteno i učinkovito oglašavanje, visoke profesionalne standarde kao i svijest o doprinosu oglašavanja na slobodnom ekonomskom tržištu te potiče blisku suradnju između agencija, oglašivača i medija u Europi.