Ovogodišnji 24. međunarodni festival kreativnosti i jedan od najpoznatijih oglašavačkih festivala središnje i istočne Europe Golden Drum  i ove godine održat će se u Ljubljani u Sloveniji, u hotelu Grand Hotel Union od 18. do 20. listopada 2017.

share (1)

Predstavljeni su već i prvi međunarodni vrhunski stručnjaci koji će ostaviti svoj trag na pozornici ovogodišnjeg Golden Druma: Michael Conrad, predsjednik fondacije Berlin School of Creative Leadership Foundation u Njemačkoj; Marco Cremona, kreativni menadžer Google-a u Rusiji;  Fernando Vega Olmos, osnivač i glavni kreativni menadžer kompanije Picnic u Madridu u Španjolskoj.

Osnivač fondacije Berlin School of Creative Leadership Foundation , globalne EMBA poslovne škole za kreativno liderstvo u kreativnoj industriji. Conrad je počasni član Golden Druma i ima izvanrednu karijeru iza sebe. Započeo je kao copywriter, zatim je radio kao kreativni redatelj te osniva TBWA Germany. Imao je i ulogu suosnivača agencije Lürzer, Conrad, koja je kasnije spojena s Leo Burnett Germany. Godine 1986. Michael se preselio u Chicago kako bi postao predsjednik i glavni kreativni menadžer Leo Burnett Internationala, a 10 godina kasnije postaje potpredsjednik i glavni kreativni menadžer Leo Burnett Worldwide.

  • Marco Cremona, kreativni menadžer Googla u Rusiji

Marco Cremona već 25 godina radi u oglašavanju. Počeo je u McCannu u Milanu, a zatim se prebacio u Leo Burnett and Lowe. Preselio se u Brazil i radio neko vrijeme za Lowe. Kasnije je otišao u Moskvu i radio za McCann, a zatim za Young & Rubicam. Marco je postao globalni kreativni direktor Barille.  Zatim se pridružio Googlu kao Kreativni direktor za Rusiju i dio EMEA Creative Lab. Cremona je dao velik doprinos u osvajanju prva dva „Lava“ na Cannesu za ruski Google Office i nedavno se pridružio London Creative Labu.

  • Fernando Vega Olmos, osnivač i glavni kreativni menadžer kompanije Picnic Madrid u Španjolskoj

Fernando Vega Olmos, kreator poznatih kampanja sa svih kontinenata, postao je kreativni direktor za  Gowland, tada najveće reklamne agencije u Argentini i to u dobi od 25 godina. Utemeljio je Vegaolmosponce, agenciju koja je postala vrlo popularna zbog nagrada na nacionalnoj i međunarodnoj razini, za Unileverov  AXE. Njegov rad za AXE istaknuo se kad je primio prvog „Lava“ na festivalu u Cannesu. Tijekom tri desetljeća osvojio je sve najprestižnije nagrade za oglašavanje. U ožujku 2014. osnovao je Picnic kao glavni kreativni direktor.

O prošlogodišnjem, 23. izdanju Golden Druma, već smo pisali. Glavna tema je bila „Inspirirani da inspiriramo“ i sudjelovalo je više od 880 sudionika iz 31 zemlje.

Golden Drum Festival rođen je 1993. godine s jednostavnom idejom povezivanja kreativaca iz različitih, tada često definiranih kao novih, europskih zemalja. Festival slavi genius loci, duh mjesta, kao i opću izvrsnost u oglašavanju. Više o Golden Drumu  potražite na njihovoj službenoj stranici .

24th-Golden-Drum-announces-first-speakers-1-960x387

Podijeli objavu
Prethodni članakBirači imaju pravo na slobodno izražavanje volje
Sljedeći članakN1 televizija bilježi sve veću gledanost u Hrvatskoj
Manjgura d.o.o. je agencija za odnose s javnošću koja pokriva sve vrste komunikacijskih usluga još od davne 1997. kada je pojam PR-a bio još daleka, nepoznata strana riječ. Radimo sve, od strateškog planiranja do stavljanja zareza u vaše tekstove. Posebno područje interesa tvrtke je krizno komuniciranje, strateško komuniciranje u politici (neki ga nazivaju i spinom) i novi mediji. Kažu da se tu zaista dobro snalazimo. Inače, manjgura znači curica po dubrovački. Nezgrapnog imena, ali neodoljiva. Mane? Previše radi. Više možete pročitati na web stranici: manjgura.hr.