Promocija prirodnih ljepota i kulturne baštine iz svih hrvatskih županija te poticanje snažnijeg regionalnog identiteta ciljevi su fotonatječaja „Volim svoju županiju“ koji je danas pokrenula Hrvatska zajednica županija.

„Hrvatska je komadić raja na zemlji, a u tom raju županije zauzimaju svoje mjesto. Upravo zato želimo još intenzivnije promovirati sve prirodne ljepote, zanimljive detalje, kao i kulturnu baštinu Lijepe Naše. Namjera nam je da fotografije preplave Internet i društvene mreže i upravo zato smo ovaj fotonatječaj usmjerili i prilagodili današnjem modernom dobu“, rekao je predsjednik Hrvatske zajednice županija i šibensko-kninski župan Goran Pauk povodom pokretanja fotonatječaja.

Hrvatska zajednica županija želi potaknuti mlade umjetnike/amatere da sami stvaraju i razmišljaju o svojoj županiji kao destinaciji koja, osim svojih ljepota, nudi i zanimljive sadržaje prilagođene objavljivanju u novim medijima.

Nagrade se dodjeljuju u tri kategorije: najbolja fotografija prema broju dijeljenja, najbolja fotografija prema broju lajkova te najbolja fotografija prema izboru stručnog žirija.

Članovi žirija fotonatječaja, voditeljica Kabineta župana-Službe za odnose s javnošću i protokol Primorsko-goranske županije Ermina Duraj, pomoćnik pročelnice za protokol i odnose s javnošću Virovitičko-podravske županije Ivan Šemperte profesionalna fotografkinja G.I.Tepeš, svojim će stručnim okom prepoznati, ocijeniti i nagraditi trud za najbolje pristigle radove.

Fotografije moraju biti snimljene isključivo na području Republike Hrvatske, a svaki autor/autorica može poslati do tri fotografije. Moguće ih predati isključivo online, putem Facebook aplikacije „Volim svoju županiju“ kojoj se pristupa putem službene Facebook stranice Hrvatske zajednice županija i službene internetske stranice. Dopuštene su minimalne korekcije na fotografijama, kao na primjer poravnanje, izrezivanje, oblikovanje ruba fotografije, kontrasta i boja.

Fotografije prikupljene putem natječaja Hrvatska zajednica županija koristit će isključivo u promotivne svrhe, a poslati ih možete do 31. svibnja 2016.

Svi detalji, kao i uvjeti predaje fotografija bit će objavljeni su na službenoj internetskoj stranici www.hrvzz.hr i Facebook stranici www.facebook.com/HrvatskaZajednicaZupanija.

Fotografijom pokažite što volite u svojoj županiji i osvojite vrijedne nagrade!

Podijeli objavu
Prethodni članakDanijel Koletić: 21 predavač dovoljno govori o snazi PROPR-a
Sljedeći članakTour of Croatia 2016 službeno predstavljen javnosti
HZŽ - Hrvatska zajednica županija
Hrvatska zajednica županija krovna je nacionalna udruga svih hrvatskih županija i Grada Zagreba. Njezini članovi aktivno rade na promicanju ustroja regionalne samouprave te na poticanju i potpori ravnomjernog gospodarskog i društvenog razvitka svih županija, bez obzira na političku pripadnost. Zajednica je neizostavan je sugovornik nacionalnim i europskim institucijama i udrugama, a svoje potencijale koristi i na području europskih fondova. Komunikacijski, Hrvatska zajednica županija svakodnevno radi na internoj i eksternoj komunikaciji, protokolu, organizaciji raznih događanja i sastanaka te edukacija iz odnosa s javnošću o temama koje su važne za područnu samoupravu.