Danas su na konferenciji za medije održanoj u Medijateci Francuskog instituta u Zagrebu predstavljeni filmski programi 62. Pulskog filmskog festivala. U ime Veleposlanstva Francuske uvodni pozdrav uputila je NJ.E. Michèle Boccoz. Predsjednik Umjetničkog savjeta Hrvoje Pukšec predstavio je Hrvatski i Međunarodni program. U sklopu Hrvatskog programa predstavljeni su programi Hrvatski Film i Kratka Pula, a u sklopu Međunarodnog programa natjecateljski i nenatjecateljski program, Samo kratko, Dizalica i Pulica. Ravnateljica Festivala Gordana Restović govorila je o ovogodišnjoj organizaciji i svim popratnim događanjima koji nas čekaju na 62. festivalu. Pomoćnica ministra kulture, Tamara Perišić govorila je o Festivalu Francuske u Hrvatskoj Rendez-vous te izdvojila dio programa kojim sudjeluje u 62. Puli – ovogodišnji dobitnik Zlatne palme filmskog festivala u Cannesu, Dheepan, Jacquesa Audiarda (Odiar). Direktorica Odjela za direktan nastup na tržištu u Hrvatskom Telekomu Sanja Milinović, izrazila je zadovoljstvo što je Hrvatski Telekom u mogućnosti kontinuirano pratiti velike hrvatske filmske festivale i što su uz Pulu i u 62. izdanju.

Novosti vezane uz spomenute programe koje nam 62. Pula donosi jesu:
• ukupno 75 prijavljenih filmova za Hrvatski program (28 dugometražnih i 47 kratkometražnih)
• 14 dugometražnih i 16 kratkometražnih filmova odabranih za Hrvatski program
• 14 dugometražnih i 12 kratkometražnih filmova u natjecateljskom dijelu Međunarodnog programa
• prvi put na festivalu u Hrvatskoj prikazivanje jednog serijala
• svjetska premijera stranog filma Pored mene Stevana Filipovića

Na natječaj raspisan od 20. ožujka do 17. travnja 2015. godine pristiglo je sveukupno 28 dugometražnih te 47 kratkometražnih filmskih naslova. Umjetnički savjet u sastavu Hrvoje Pukšec, predsjednik, te članovi Mike Downey i Tanja Miličić, u selekcijskom procesu odabrao je 14 dugometražnih i 16 kratkometražnih filmova koji će činiti Hrvatski program 62. pulskog filmskog festivala.

POGLEDAJ PROGRAM

”13 godina odlične suradnje s Pulskim filmskim festivalom dokazuje kako se radi o projektu od iznimnog značaja za Hrvatsku, kako u kinematografiji, tako i u kulturi u cijelosti. Pulski festival svake godine prikazuje vrhunska domaća i svjetska filmska ostvarenja i zadovoljstvo mi je najaviti kako nastavljamo tradiciju pa ćemo tako i ove godine, kao i proteklih, korisnicima MAXtv usluge omogućiti gledanje dijela festivalskih filmova koji će, odmah nakon projekcije u Puli, biti dostupni u MAXtv Videoteci.“ – izjavila je Sanja Milinović, direktorica Odjela za direktan nastup na tržištu u Hrvatskom Telekomu.

Pula film festival s pravom iz godine u godinu postaje sve važnije mjesto okupljanja filmofila iz Hrvatske i svijeta, na što smo doista ponosni. O značenju Pulskog filmskog festivala kao nacionalne manifestacije, svjedoči i kontinuirana potpora Ministarstva kulture koje mu posvećuje posebnu pažnju kako bi osigurao što kvalitetnije uvjete predstavljanja hrvatske filmske umjetnosti, kao bitne odrednice nacionalne audiovizualne strategije – izjavila je za kraj Tamara Perišić, pomoćnica ministra kulture.

Vodstvo Festivala najavilo je i skorašnje novosti vezano uz profesionalni program Festivala Pula PROfessional i ostale filmske programe koji nas očekuju od 18. do 25. srpnja na 62. Pulskom filmskom festivalu.

IMG_8173

Fotografije s konferencije za medije možete pogledati OVDJE.

Podijeli objavu
Prethodni članakO virtualnim pričama na hrvatskim granicama
Sljedeći članakPR/Mediji clipping – pregled tjednih događanja 10.07.2015.
Ana Šimunović
Ana Šimunović komunikacijska je savjetnica,certificirani CIPR i HUOJ stručnjak za odnose s javnošću te trenerica za javni i medijski nastup u Ciceron.hr komunikacijama. Već niz godina glasnogovornica je Pulskog filmskog festivala. Osmišljava, priprema i održava predavanja, radionice, treninge, individualne edukacije i savjetovanja iz područja odnosa s javnošću, javnog i medijskog nastupa, prezentacijskih i komunikacijskih vještina. Do sada je samostalno održala stotine treninga, radionica, individualnih savjetovanja i edukacija za predsjednike i članove uprava, top i middle managementa vodećih hrvatskih i stranih tvrtki poput Coca-Cole, Dukata, Lidla, VIPneta, T-coma, Zagrebačke pivovare, Boscha, itd.