U završnicu izbora za nagrade Grand PRix ušlo trideset projekata u deset kategorija. Najviše prijava bilo je za unutrašnju komunikaciju te odnose s javnošću za velika trgovačka društva

Grand PRix (foto M. Cvek) 2

Poduzeća u Hrvatskoj sve više napora ulažu u pronalazak i zadržavanje dobrih djelatnika. Važnu ulogu u tome, uz stručnjake za ljudske potencijale, imaju i oni za odnose s javnošću. Dobra komunikacija, naime, ključna je za kvalitetne odnose u poduzeću. Potvrđuje to i 12. Grand PRix, izbor najboljih komunikacijskih projekata u prošloj godini koji organizira Hrvatska udruga za odnose s javnošću.

„Kontinuirano velik broj prijava u kategoriji unutrašnje komunikacije pokazuje da tvrtke sve više pažnje pridaju važnosti komunikacije sa svojim zaposlenicima. Zaposlenici poduzećima spadaju među najvažnije javnosti, a u većini su slučajeva i preduvjet za uspješnu komunikaciju prema van. Ove nam je godine za Grand PRix u kategoriji unutrašnje komunikacije pristiglo sedam izvrsnih projekata“, kazala je Maja Gradišar Perotić, predsjednica žirija 12. Grand PRixa.

Žiri je među prijavljenima izabrao najbolja tri projekta. To su interna komunikacija rebrendinga tvrtke A1 Hrvatska „Vip postaje A1“ na kojem je tvrtka surađivala s Komunikacijskim uredom Colić, Laco i partneri, projekt „S Herojem vrijednosti do Glavne Njuške“ koji su Pragma komunikacije osmislile za Njuškalo te projekt „#svismoOK! – Kultura raznolikosti i uključivanja u INA Grupi“ iza kojega stoji INA – Industrija nafte.

Za 12. Grand PRix prijavljena su pedeset i dva projekta. Među njima izabrano je najboljih trideset koji se natječu u deset kategorija.

„Iz godine u godinu raste kvaliteta prijavljenih projekata i vidljivo je da prijavitelji sve više pažnje posvećuju strateškom pristupu kao i najsitnijim detaljima u realizaciji pa sve do evaluacije. Drago nam je da ove godine ponovo imamo projekte prijavljene u kategoriji odnosa s javnošću u regionalnoj i lokalnoj samoupravi za koju je prošle godine bio najmanji interes. S druge strane nemamo prijava za političku komunikaciju, što je i razumljivo s obzirom na činjenicu da 2018. godine nije bilo izbora“, kazala je Maja Gradišar Perotić.

Kategorija za koju je pristiglo jednako prijava kao u onoj za unutrašnju komunikaciju, dakle sedam, su odnosi s javnošću za velika trgovačka društva. U finale su ušli Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri koji je za Agrokor vodio krizni komunikacijski menadžment izvanredne Uprave Agrokora usmjeren na postizanje nagodbe vjerovnika, agencija 404 koja je za Valamar Rivieru radila kampanju „Ponosni na dobar posao u Valamaru“ te Komunikacijski laboratorij koji je za Zvijezdu radio na zaštiti reputacije njezina margarina.

U osmišljavanju i realizaciji većine komunikacijskih projekata koji su ušli u završnicu 12. Grand PRixa, sudjelovale su agencije za odnose s javnošću. Dvije agencije u tome prednjače. S po četiri projekta za prestižnu se nagradu HUOJ-a natječu Pragma komunikacije i Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri.

Nagrade će se dodijeliti na svečanosti Grand PRixa koja će se u Zagrebu održati u srijedu, 13. ožujka 2019. godine. Bit će to večer puna uzbuđenja. Naime, na svečanosti će se objaviti i tko su pobjednici u kategorijama Komunikator i Antikomunikacija godine, a dodijelit će se i poseban Grand PRix za doprinos struci.

 

 

Ostali finalisti za nagradu Grand PRix:

Grand PRix za odnose s javnošću u tijelima državne vlasti Republike Hrvatske mogu dobiti Agencija za elektroničke medije i Ured UNICEF-a za Hrvatsku s Danima medijske pismenosti, Hrvatska turistička zajednica s organizacijom sedmodnevnog posjeta fotoreportera Svjetskoga nogometnog prvenstva Yurija CortezaHrvatskoj, te Ministarstvo zaštite okoliša i energetike s projektom „ZaGOspodarimo otpadom“.

Finalisti za Grand PRix za odnose s javnošću u regionalnoj i lokalnoj samoupravi su Pragma komunikacije za Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba s „Komunikacijskom platformom Najmudriji.hr“, Vajt i Grad Trogir s projektom „Sad ne možete reći da niste znali!“, te Splitsko-dalmatinska županija čiji projekt nosi naziv „Sredstva su namijenjena vama – predstavljanje programa i poticaja Splitsko–dalmatinske županije“.

Grand PRix za odnose s javnošću u ustanovama, udrugama i nevladinim organizacijama dobit će Madison Consulting koji je za Udrugu žena oboljelih i liječenih od raka Nismo same radio projekt „Nisi sama – ideš s nama“, Abeceda komunikacije koja je za udrugu Sve za nju stvarala „Ružičasti listopad“ ili Udruga za razvoj poduzetništva Perspektiva i Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri s projektom „Nova perspektiva žena u nerazvijenim područjima Hrvatske (Ženska perspektiva)“.

Grand PRix za  odnose s javnošću za mala i srednja trgovačka društva primit će Impressum komunikacije koje su za klijenta FOX Networks Group Hrvatska radile promociju kulinarske emisije „David Skoko: Stari gušti, nova kužina“ kanala 24kitchen, Pragma komunikacije koje su za Njuškalo radile kampanju „Rastemo zajedno: New Link za nekretninski zamah„ ili Vajt i Split parking koji su surađivali na projektu „Želiš li se mijenjati za mjesto?“

Za Grand PRix za društveno odgovorno poslovanje konkuriraju Pragma komunikacije koje su za Zagrebačku pivovaru radile kampanju o sprečavanju zlouporabe alkohola „Razmisli“, Dialog komunikacije koje su za Beiersdorf Hrvatska radile kampanju „Neka odrastanje bude dječja igra“, te Nova TV s projektom „rastemoZAjedno“.

Finalisti za Grand PRix za najbolju prilagodbu svjetske kampanje su Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri i Hrvatska udruga banaka s Europskim kvizom o novcu u hrvatskim školama, 404 za Huawei Technologies s kampanjom za Valentinovo „#AddictedToYou“ te Madison Consulting za tvrtku IKEA Hrvatska s projektom „Rodna ravnopravnost u IKEA Hrvatska: Ravnopravnost je bolja za sve“.

Najbolji projekti u kategoriji Grand PRix za digitalnu komunikaciju su „1 u 4 milijuna: Kako smo ostvarili svoj san u Hrvatskoj“ koji potpisuju Mastercard Europe (podružnica Zagreb) i Media Val, „Nescafé Dolce Gusto – Absolute Origins Premium taste launch“ koji su za Nestle Adriatic Hrvatska radile Dialog komunikacije te „Transformacija zabave: Tvoje lice zvuči poznato“ Nove TV.

U kategoriji Grand PRix za komunikaciju događanja dva su projekta Millenium promocije. Komunikaciju humanitarne utrke Zagreb Advent Run 2018. ta je agencija radila za klijenta Run Croatia, a ZmaJurjevo je pak vlastiti projekt Millenium promocije. Tim projektima konkurira „Lidl Grill & Chill Drill – festival hrane, pića i zabave na zagrebačkom Jarunu“ na čijoj je komunikaciji Lidl Hrvatska surađivao s Real grupom.

 

Podijeli objavu
Prethodni članakMr. sc. Martina Bienenfeld otvara seriju Bernays Masterclass predavanja u 2019. godini
Sljedeći članakAna Cvetković nova izvršna direktorica agencije Logobox 
HUOJ
HUOJ je strukovna udruga i okuplja djelatnike koji se bave poslovima vezanim za odnose s javnošću radi unapređenja struke kao i zaštite njihovih interesa kroz različite djelatnosti predviđene Statutom udruge. Udruga radi na obrazovanju i stručnom usavršavanju članova, organizira godišnje konferencije za odnose s javnošću, radionice i stručne rasprave i dodjeljuje godišnju strukovnu nagradu Grand PRix. HUOJ je 2007. pokrenuo stručnu biblioteku „PRint“ (PR international) u kojoj je dosad objavljeno 11 stručnih knjiga i priručnika - prijevoda eminentnih svjetskih i djela naših autora. Rad udruge organiziran je prema sekcijama (Sekcija za javni sektor i nevladine udruge, Sekcija za DOP, Sekcija za korporativne komunikacije, Studentska sekcija), radnim grupama (Radna grupa za digitalne komunikacije, Radna grupa za obrazovanje u OSJ HUOJ edu, Radna grupa za HUOJ certificiranje, Radna grupa za istraživanje stanja u struci) te lokalno po podružnicama HUOJ-a ( Dalmatinska podružnica, Dubrovačka podružnica, Primorsko-istarska podružnica, Podružnica središnje Hrvatske, Slavonska podružnica) Više možete pročitati na: huoj.hr.