Hrvatska udruga za odnose s javnošću počela je razotkrivati imena finalista za Komunikatora godine. Jedan od njih pet je glazbenik Vojko V.

Titula Komunikatora godine dodjeljuje se u sklopu izbora Grand PRix osobi ili skupini koja se profesionalno ne bavi komunikacijom, no vrsnom se komunikacijom istaknula u prethodnoj godini. Tu je prestižnu titulu prošle godine ponio Ante Mrvica, a godinu dana ranije Hrvatska gorska služba spašavanja.

Ulazak u finale izbora za Komunikatora godine bio mi je iznenađenje s obzirom da većina poznanika i meni bliskih ljudi misli da nisam komunikativna osoba. U glazbi ne smatram da komuniciram uopće, barem ne svjesno. Naime, samo se trudim napraviti što zabavniji tekst i glazbu. U intervjuima pak nastojim biti što iskreniji i sažetiji“, rekao je Vojko V.

Ocjenjivački sud 12. Grand PRixa ističe da Vojka V za Komunikatora godine kvalificira autoironični glas kojim je u svojim pjesmama uspio koncizno i elaborirano artikulirati neke od središnjih boljki hrvatskog posttranzicijskog društva.

„Moguće je da smo kao narod i spremni čuti stvari koje bole ako se prezentiraju na duhovit i naizgled neozbiljan način, pa je i Vojkova prihvaćenost kod šireg auditorija moguć znak da smo spremni suočiti se s vlastitim nedostacima, a upravo je to nezaobilazan korak prema boljitku nacije. „Zovi čovika“, „Kako to?“ i „Ne može!“ u kratkom su vremenu postali slogani dijagnoze hrvatskoga stanja duha“, kazala je Maja Gradišar Perotić, predsjednica žirija 12. Grand PRixa.

Vojko V smatra kako su za kvalitetnu javnu komunikaciju najvažniji stav te stil koji će ljudima biti prepoznatljiv. U svojem stilu dodaje: „I barem malo sadržaja, ako je moguće.“

Tko će postati Komunikator godine, bit će otkriveno na svečanosti Grand PRixa koja će se u Zagrebu održati u srijedu, 13. ožujka 2019. godine.

Podijeli objavu
Prethodni članakWiener osiguranje VIG i Komunikacijski laboratorij ostvarili suradnju na području odnosa s javnošću
Sljedeći članak„Zaboravite razumijevanje digitalnog, natjerajte digitalno da razumije vas“ – na Dane komunikacija dolazi Yifei Chai, stručnjak za umjetnu inteligenciju
HUOJ
HUOJ je strukovna udruga i okuplja djelatnike koji se bave poslovima vezanim za odnose s javnošću radi unapređenja struke kao i zaštite njihovih interesa kroz različite djelatnosti predviđene Statutom udruge. Udruga radi na obrazovanju i stručnom usavršavanju članova, organizira godišnje konferencije za odnose s javnošću, radionice i stručne rasprave i dodjeljuje godišnju strukovnu nagradu Grand PRix. HUOJ je 2007. pokrenuo stručnu biblioteku „PRint“ (PR international) u kojoj je dosad objavljeno 11 stručnih knjiga i priručnika - prijevoda eminentnih svjetskih i djela naših autora. Rad udruge organiziran je prema sekcijama (Sekcija za javni sektor i nevladine udruge, Sekcija za DOP, Sekcija za korporativne komunikacije, Studentska sekcija), radnim grupama (Radna grupa za digitalne komunikacije, Radna grupa za obrazovanje u OSJ HUOJ edu, Radna grupa za HUOJ certificiranje, Radna grupa za istraživanje stanja u struci) te lokalno po podružnicama HUOJ-a ( Dalmatinska podružnica, Dubrovačka podružnica, Primorsko-istarska podružnica, Podružnica središnje Hrvatske, Slavonska podružnica) Više možete pročitati na: huoj.hr.