Projekt „Nisi sama – ideš s nama“ svojim je tvorcima donio Grand PRix u kategoriji ustanova, udruga i nevladinih organizacija.

Iza njega stoje MadisonConsulting i Udruga žena oboljelih i liječenih od raka Nismo same.
„Točno je godina dana prošla kako je zahvaljujući ovom projektu prevezena prva žena. Riječ je o projektu prijevoza žena na kemoterapiju. Na ideju sam došla iz vlastita iskustva. Nakon što sam oboljela od raka, prošla sam šesnaest kemoterapija i više od dvadeset zračenja. Agencija Madison pomogla nam je u osmišljavanju projekta, a početna smo sredstva dobili od Zaklade Adris i Solidarne. Proveli smo dvije velike javno-zdravstvene kampanje tijekom kojih smo prikupili značajne iznose novca“, kazala je Ivana Kalogjera, predsjednica udruge Nismo same, novinarka koja priznaje da joj je nagrada Grand PRix velik poticaj u daljnjem radu.

U udruzi Nismo same svi su volonteri. Zahvaljujući njihovu radu projekt „Nisi sama – ideš s nama“privukao je velik broj ljudi – od oboljelih žena preko srednjoškolaca do umirovljenika.

Agencija MadisonConsulting s kojom je udruga surađivala na projektu, ove je godine osvojila još jedan Grand PRix – onaj za najbolju prilagodbu svjetske kampanje. Tu je nagradu zaslužila projektom „Rodna ravnopravnost u IKEA Hrvatska: Ravnopravnost je bolja za sve“.

„Cilj kampanje Ravnopravnost je bolja za sve je osigurati jednaku zastupljenost žena i muškaraca na svim pozicijama u tvrtkama te jednaku plaću za isti posao i jednake mogućnosti za napredovanje i zapošljavanje. Vrhunac kampanje predstavlja konferencija, koja je prvi put organizirana prošle godine povodom Dana žena. Kampanja je nastavljena tijekom cijele godine, pa je tako u studenom javno obznanjeno kako svi novi IKEA tate mogu koristiti mjesec dana plaćenog dopusta nakon što se njihove partnerice vrate na posao. Projekt se radio u Hrvatskoj, a Madison je doprinio u njegovoj implementaciji u još dvije države u regiji u kojima posluje IKEA“, istaknuo je Milivoj Đilas iz MadisonConsultinga.

Podijeli objavu
Prethodni članakProjekt Dani medijske pismenosti osvojio Grand PRix HUOJ-a
Sljedeći članak[VIDEO] PR-ovci sabornicima: nedovoljan (1) za komunikaciju u 2018. godini
HUOJ
HUOJ je strukovna udruga i okuplja djelatnike koji se bave poslovima vezanim za odnose s javnošću radi unapređenja struke kao i zaštite njihovih interesa kroz različite djelatnosti predviđene Statutom udruge. Udruga radi na obrazovanju i stručnom usavršavanju članova, organizira godišnje konferencije za odnose s javnošću, radionice i stručne rasprave i dodjeljuje godišnju strukovnu nagradu Grand PRix. HUOJ je 2007. pokrenuo stručnu biblioteku „PRint“ (PR international) u kojoj je dosad objavljeno 11 stručnih knjiga i priručnika - prijevoda eminentnih svjetskih i djela naših autora. Rad udruge organiziran je prema sekcijama (Sekcija za javni sektor i nevladine udruge, Sekcija za DOP, Sekcija za korporativne komunikacije, Studentska sekcija), radnim grupama (Radna grupa za digitalne komunikacije, Radna grupa za obrazovanje u OSJ HUOJ edu, Radna grupa za HUOJ certificiranje, Radna grupa za istraživanje stanja u struci) te lokalno po podružnicama HUOJ-a ( Dalmatinska podružnica, Dubrovačka podružnica, Primorsko-istarska podružnica, Podružnica središnje Hrvatske, Slavonska podružnica) Više možete pročitati na: huoj.hr.