Sekcija za javni sektor Hrvatske udruge za odnose s javnošću organizira predavanje voditelja Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Branka Baričevića na temu aspekata komunikacije institucija Europske unije danas, kao i onoga što očekuje institucije Republike Hrvatske već sada na području komunikacije budući da je Republika Hrvatska 18. svibnja 2018. godine preuzela predsjedanje Odborom ministara Vijeća Europe te će u prvoj polovici 2020. godine nastupiti hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije. Naime, poznate su određene aktivnosti u sklopu priprema za predsjedanje Vijeće Europske unije, no činjenica je kako će se javni i državni sektor suočiti i s promjenama u komunikaciji kako unutar Republike Hrvatske tako i prema institucijama država članica, kao i prema institucijama same Europske unije.

Ujedno, Europska komisija je krajem travnja 2018. godine predložila mjere za borbu protiv dezinformiranja na internetu te predlaže uvođenje kodeksa prakse na razini EU-a, pružanje potpore neovisnoj mreži provjeravatelja činjenica i niz mjera za poticanje kvalitetnog novinarstva i promicanje medijske pismenosti, o čemu ćemo također govoriti tijekom predavanja.

Predavanje će se održati u utorak, 23. listopada 2018. u 16:30 h u dvorani Kuće Europe, Cesarčeva ulica 4.

Molimo da potvrdu dolaska pošaljete na e-adresu: info@huoj.hr do petka, 19. listopada 2018.

Podijeli objavu
Prethodni članakPriopćenje Vijeća za elektroničke medije – nema kršenja ZEM-a u slučaju Supertalenta
Sljedeći članak[POSAO] VETTURELLI traži novo PR pojačanje
HUOJ
HUOJ je strukovna udruga i okuplja djelatnike koji se bave poslovima vezanim za odnose s javnošću radi unapređenja struke kao i zaštite njihovih interesa kroz različite djelatnosti predviđene Statutom udruge. Udruga radi na obrazovanju i stručnom usavršavanju članova, organizira godišnje konferencije za odnose s javnošću, radionice i stručne rasprave i dodjeljuje godišnju strukovnu nagradu Grand PRix. HUOJ je 2007. pokrenuo stručnu biblioteku „PRint“ (PR international) u kojoj je dosad objavljeno 11 stručnih knjiga i priručnika - prijevoda eminentnih svjetskih i djela naših autora. Rad udruge organiziran je prema sekcijama (Sekcija za javni sektor i nevladine udruge, Sekcija za DOP, Sekcija za korporativne komunikacije, Studentska sekcija), radnim grupama (Radna grupa za digitalne komunikacije, Radna grupa za obrazovanje u OSJ HUOJ edu, Radna grupa za HUOJ certificiranje, Radna grupa za istraživanje stanja u struci) te lokalno po podružnicama HUOJ-a ( Dalmatinska podružnica, Dubrovačka podružnica, Primorsko-istarska podružnica, Podružnica središnje Hrvatske, Slavonska podružnica) Više možete pročitati na: huoj.hr.