Isticanje pozitivne komunikacije u gospodarskom i društvenom okruženju jedan je od ciljeva godišnje nagrade HUOJ-a, Grand PRix. Komunikacijski projekti provođeni pod budnim okom stručnjaka uvelike doprinose razvoju kulture komunikacije organizacije i njezinih javnosti.

Uz stručno vođene komunikacije u našem društvu važno je prepoznati i pojedince ili organizacije koji nisu stručnjaci, ali su svojom komunikacijom zadobili povjerenje i privrženost šire javnosti. Upravo oni svojim primjerom promiču kulturu komuniciranja i suprotstavljaju se, danas široko primijenjenoj, neprimjerenoj komunikaciji.

Prilikom postupka dodjele nagrada Grand PRix ističemo i antikomunikaciju kao primjer kontinuirane i namjerne neprimjerene komunikacije, a iz kojega svi također možemo i moramo učiti kako bismo bolje, jasnije i kvalitetnije komunicirali.

Stoga vas sve kao članove HUOJ-a i stručnjake pozivamo da do 10. prosinca 2018. godine pošaljete svoj (jedan ili više) prijedlog za komunikatora godine i antikomunikaciju godine te sudjelujete u promicanju pozitivnih primjera komuniciranja. Prijedlozi uz ime i prezime / naziv trebaju sadržavati i obrazloženja u dužini do najviše 10 rečenica. Podsjećamo da kandidati ne mogu biti stručnjaci za odnose s javnošću, već osobe koje nisu stručnjaci za odnose s javnošću ili prakse koje nisu plod rada komunikacijskih stručnjaka, a koje su se istaknule u javnom prostoru u 2018. godini.

Prijedloge šaljite na e-adresu: grandprix@huoj.hr

Podijeli objavu
Prethodni članakPR/Mediji clipping – pregled događanja 23. 11. – 30. 11. 2018
Sljedeći članakPanel diskusija „Neka institucije rade svoj posao…“
HUOJ
HUOJ je strukovna udruga i okuplja djelatnike koji se bave poslovima vezanim za odnose s javnošću radi unapređenja struke kao i zaštite njihovih interesa kroz različite djelatnosti predviđene Statutom udruge. Udruga radi na obrazovanju i stručnom usavršavanju članova, organizira godišnje konferencije za odnose s javnošću, radionice i stručne rasprave i dodjeljuje godišnju strukovnu nagradu Grand PRix. HUOJ je 2007. pokrenuo stručnu biblioteku „PRint“ (PR international) u kojoj je dosad objavljeno 11 stručnih knjiga i priručnika - prijevoda eminentnih svjetskih i djela naših autora. Rad udruge organiziran je prema sekcijama (Sekcija za javni sektor i nevladine udruge, Sekcija za DOP, Sekcija za korporativne komunikacije, Studentska sekcija), radnim grupama (Radna grupa za digitalne komunikacije, Radna grupa za obrazovanje u OSJ HUOJ edu, Radna grupa za HUOJ certificiranje, Radna grupa za istraživanje stanja u struci) te lokalno po podružnicama HUOJ-a ( Dalmatinska podružnica, Dubrovačka podružnica, Primorsko-istarska podružnica, Podružnica središnje Hrvatske, Slavonska podružnica) Više možete pročitati na: huoj.hr.