U pripremi je 5. Studentska konferencija i dodjela godišnje studentske nagrade “Mlada nada“, kojoj je cilj promicanje izvrsnosti među studentima i njihovo motiviranje za stjecanje novih znanja i vještina u području odnosa s javnošću.
Jednodnevna konferencija održat će se 6. studenoga 2018. godine, a tada će biti dodijeljene nagrade najboljim radovima pristiglim na natječaj Mlada nada.

Natječaj za prijavu radova bit će otvoren od 3. rujna do 5. listopada 2018. godine te se na njega mogu prijaviti radovi realizirani u akademskoj godini 2017./2018. u kategorijama:

 • Studentska nagrada HUOJ-a za seminarski rad
  Nagrada se dodjeljuje za najbolji seminarski rad iz područja odnosa s javnošću. Seminarskim radom smatra se rad koji je student izradio u sklopu studijskog programa, a za koji se smatra da predstavlja samostalnu stručnu obradu izabrane teme kojom student pokazuje teorijsko i praktično znanje kao i sposobnost samostalnog služenja literaturom.
 • Studentska nagrada HUOJ-a za diplomski rad
  Nagrada se dodjeljuje za najbolji diplomski rad iz područja odnosa s javnošću. Pod diplomskim radom smatra se rad koji je student samostalno napisao kao uvjet završetka diplomskog studija.
 • Studentska nagrada HUOJ-a za komunikacijski plan
  Nagrada se dodjeljuje za najbolji komunikacijski projekt iz područja odnosa s javnošću. Pod ovim se smatra autorski projekt koji je student samostalno izradio u sklopu nekog od kolegija tijekom studija.
 • Studentska nagrada HUOJ-a za završni rad
  Nagrada se dodjeljuje za najbolji završni rad iz područja odnosa s javnošću. Pod završnim radom smatra se rad koji je student samostalno napisao kao uvjet završetka preddiplomskog studija.

Svaku pristiglu prijavu razmatra peteročlani stručni žiri HUOJ-a kojeg vodi predsjednik žirija Zdeslav Milas, prodekan Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment, Marina Čulić Fischer iz Dialog komunikacija kao stručnjakinja za odnose s javnošću u agencijama,  Sonja Miočić iz TELE2 kao stručnjakinja za odnose s javnošću u tvrtkama, dok će visokoobrazovne institucije, uz mr. sc. Zdeslava Milasa, predstavljati Stana Odak Krasić (VERN’) i Matilda Kolić Stanić (Hrvatski studiji).

Radovi se ocjenjuju prema svakom kriteriju definiranome Pravilnikom o dodjeli godišnjih nagrada Mlada nada. Kriteriji za ocjenjivanje su: stručnost i ozbiljnost pristupu, strukturiranost i preglednost, pismenost i izražavanje te kreativnost i inovativnost.

Podijeli objavu
Prethodni članakPR/Mediji clipping – pregled događanja 31. 8. 2018.
Sljedeći članakFenomen Alexa Jonesa i Teorija Zavjera na Internetu
HUOJ
HUOJ je strukovna udruga i okuplja djelatnike koji se bave poslovima vezanim za odnose s javnošću radi unapređenja struke kao i zaštite njihovih interesa kroz različite djelatnosti predviđene Statutom udruge. Udruga radi na obrazovanju i stručnom usavršavanju članova, organizira godišnje konferencije za odnose s javnošću, radionice i stručne rasprave i dodjeljuje godišnju strukovnu nagradu Grand PRix. HUOJ je 2007. pokrenuo stručnu biblioteku „PRint“ (PR international) u kojoj je dosad objavljeno 11 stručnih knjiga i priručnika - prijevoda eminentnih svjetskih i djela naših autora. Rad udruge organiziran je prema sekcijama (Sekcija za javni sektor i nevladine udruge, Sekcija za DOP, Sekcija za korporativne komunikacije, Studentska sekcija), radnim grupama (Radna grupa za digitalne komunikacije, Radna grupa za obrazovanje u OSJ HUOJ edu, Radna grupa za HUOJ certificiranje, Radna grupa za istraživanje stanja u struci) te lokalno po podružnicama HUOJ-a ( Dalmatinska podružnica, Dubrovačka podružnica, Primorsko-istarska podružnica, Podružnica središnje Hrvatske, Slavonska podružnica) Više možete pročitati na: huoj.hr.