Hrvatska udruga poslodavaca u suradnji s UNICEF-om i Global Compactom Hrvatska predstavit će u ponedjeljak, 4. studenoga u 10 sati u Kongresnom centru Forum u Zagrebu, inicijativu i istoimeni priručnik za tvrtke „Djeca su naš najvažniji posao“.

Inicijativa je nastala nakon brojnih konzultacija s tvrtkama širom svijeta, a cilj joj je podržati poduzeća svih veličina u integraciji dječjih prava u svakodnevno poslovanje i upravljanje. Priručnik donosi različite kontekste u kojima su već predstavljena „Načela o pravima djece i poslovanju“ pretvorena u praksu u različitim tvrtkama širom svijeta. Priručnik po prvi puta u Hrvatskoj donosi korisne savjete i primjere praksi o društveno odgovornom poslovanju u odnosu na djecu.

Na predstavljanju inicijative govorit će predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca, Ivica Mudrinić, potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih, Milanka Opačić, pravobraniteljica za djecu, Mila Jelavić, i predstojnica UNICEF-a u Hrvatskoj, Đurđica Ivković. Nakon predstavljanja priručnika uslijedit će i praktična radionica za sve koji se unutar svojih tvrtki bave društveno odgovornim poslovanjem.

Pozivnicu za događanje preuzmite ovdje.

[google_map width=”450″ height=”600″ latitude=”45.80176″ longitude=”16.00219″ zoom=”16″ marker=’true’ controls=’true’ disabledoubleclickzoom=’true’ scrollwheel=’true’ dragable=’true’ maptype=”ROADMAP” ]

Podijeli objavu
Prethodni članakOno što radimo na društvenim mrežama nikada ne bismo u stvarnom životu
Sljedeći članakSimbioza psihologije i odnosa s javnošću
HUOJ
HUOJ je strukovna udruga i okuplja djelatnike koji se bave poslovima vezanim za odnose s javnošću radi unapređenja struke kao i zaštite njihovih interesa kroz različite djelatnosti predviđene Statutom udruge. Udruga radi na obrazovanju i stručnom usavršavanju članova, organizira godišnje konferencije za odnose s javnošću, radionice i stručne rasprave i dodjeljuje godišnju strukovnu nagradu Grand PRix. HUOJ je 2007. pokrenuo stručnu biblioteku „PRint“ (PR international) u kojoj je dosad objavljeno 11 stručnih knjiga i priručnika - prijevoda eminentnih svjetskih i djela naših autora. Rad udruge organiziran je prema sekcijama (Sekcija za javni sektor i nevladine udruge, Sekcija za DOP, Sekcija za korporativne komunikacije, Studentska sekcija), radnim grupama (Radna grupa za digitalne komunikacije, Radna grupa za obrazovanje u OSJ HUOJ edu, Radna grupa za HUOJ certificiranje, Radna grupa za istraživanje stanja u struci) te lokalno po podružnicama HUOJ-a ( Dalmatinska podružnica, Dubrovačka podružnica, Primorsko-istarska podružnica, Podružnica središnje Hrvatske, Slavonska podružnica) Više možete pročitati na: huoj.hr.