Ovogodišnje izdanje najveće komunikacijske nagrade na području Istočne Europe – Eventiada IPRA Golden World Award, koje se tradicionalno održava u Moskvi, donijelo je novo strukovno priznanje izložbi „Croatia je Hrvatska“.

Projekt koju su osmislili i realizirali timovi korporativnih komunikacija Adris grupe i Croatia osiguranja, agencija Millenium promocija, Bruketa&Žinić&Grey i Brigada, uz suorganizaciju Turističke zajednice grada Zagreba, osvojio je drugo mjesto u kategoriji „Best projects that meets international standard“.

Autorski tim izložbe Damjan Geber, Davor Bruketa, Predrag Grubić i Božo Skoko

Eventiada Awards je jedno od najvećih komunikacijskih natjecanja u Istočnoj Europi koje od 2011. godine slavi međunarodne projekte implementirane od strane najvećih globalnih brendova i vodećih kompanija iz raznih zemalja istočne i jugoistočne Europe. Kriterije koje su pobjednički radovi morali zadovoljiti su usklađenost s međunarodnim standardima, inovativnost u pristupu, kvaliteta pri istraživanju, planiranju i egzekuciji te ostvareni rezultati.

Nagradu je na svečanosti u Moskvi, u ime nagrađenih preuzeo izvršni direktor Millenium promocije Vladimir Preselj, koji je tom prigodom izjavio: „Multimedijalna i interaktivna izložba Croatia je Hrvatska je sjajan primjer kako se na inovativan i kreativan način može predstaviti korporativna povijest kao dio nacionalne povijesti i naše vlastite obiteljske prošlosti. Izložba je istodobno odličan primjer sinergije klijenta i vodećih hrvatskih agencija na području odnosa s javnošću, kreative, dizajna i event menadžmenta.“

Izložba „Croatia je Hrvatska“ održana je u jesen 2017. godine, a jedinstveni interaktivni izložbeni postav postavljen u zagrebačkom tunelu Grič dočarao je vremeplov kroz paralelnu povijest Hrvatske i Croatia osiguranja. Izložba je te godine bila i najposjećenije kulturno događanje u Hrvatskoj te je privukla više od sto tisuća posjetitelja.

Uz priznanje koje je dobila velikom posjećenošću, izložba je prepoznata i od stručne javnosti pa je tako „Croatia je Hrvatska“ do sada dobila brojne nagrade i priznanja, i to iz područja komunikacija, dizajna i organizacije događaja. Između ostalog, izložba je dobila GrandPRix Hrvatske udruge za odnose s javnošću u kategoriji organizacije događaja, nagradu Red Dot za prostorni dizajn, nagradu IIDA koju dodjeljuje Međunarodnog udruženja dizajnera interijera, Effie i MiXX nagrade te niz drugih priznanja diljem Europe.